SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ermenistan’da muhalefet Paşinyan karşıtı protesto gerçekleştirecek

Bu haber 11 Kasım 2020 - 2:46 'de eklendi.

Ermenistan’da muhalefet partileri, Dağlık Karabağ’dan çekilerek yenilginin kabul edildiği anlaşmaya imza atan Başbakan Nikol Paşinyan’a karşı sokağa çıkma kararı aldı. Ülkedeki 17 siyasi parti tarafından hazırlanan ortak bildiride,

Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ’da yıllardır süren işgal, Azerbaycan’ın kazandığı zafer ile son buldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’da yenilgiyi kabul ettiklerini ve Azerbaycan ile anlaşmaya imza attıklarını duyurunca Ermenistan’da muhalefet ayaklandı. Paşinyan’ın imzaladığı anlaşmayı yenilgi olarak gören muhalefet gece saatlerinde parlamento binasını basarak gece boyunca işgalini sürdürdü. Ermenistan Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan’ın da linç edildiği olaylar halen sıcaklığını korurken, ülkedeki muhalefet partileri protestoları yaygınlaştırmak için miting yapma kararı aldı. Ülkedeki 17 siyasi parti ortak bir bildiri yayınlayarak yarın yerel saatle 13.00’te Erivan’da büyük bir miting yapacaklarını duyurdu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.