SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Denizin kızları destan yazıyor: Yalıkavak Spor Kulübü

Beldedeki öğrencilerden kurulan Yalıkavakspor Kadın Hentbol Takımı, basamakları adım adım çıktı, EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalin eşiğine kadar gelmeyi başardı.

Bu haber 03 Ocak 2021 - 16:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Eşsiz güzellikteki koyları, denizi ve doğasıyla sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en önemli tatil cennetlerinden biri kabul edilen Bodrum’un adını dünyaya duyuran yeni bir markası var: Yalıkavak Spor Kulübü…

1987’de kurulan kulüp, Yalıkavak’ta yaşayan iki beden eğitimi öğretmeninin çabalarıyla 2006’da hentbol şubesi açtı. Aileler, öğretmenler tarafından tek tek ikna edildi, 2007-2008 yılında en küçüğü 2. sınıfa giden öğrencilerden kurulu kız hentbol takımı kuruldu.

‘Denizin kızları’ böylece yolculuğuna başlamış oldu.

“Kimse beklemiyordu”

Tamamı beldede yaşayan öğrencilerden oluşan takımın hentbol antrenmanı için salonu yoktu. Betonda, çimde yapılan idmanlarla başlayan bu hikayenin bir destana dönüşeceğini kimse beklemiyordu o zamanlar. 8 yaşındaki kızını çekimser şekilde idmanlara gönderen Asbaşkan Selim Yıldız bile… Her şeye rağmen devam eden çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Önce bölgeselve okul takımlarında dereceye giren Yalıkavakspor, 2016-17’de Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kadar yükseldi.

Rakip Muratpaşa

Yaş gruplarındaki şampiyonlukların ardından Yalıkavak, 2018-19’da Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye başladı. Geçen sezonu 3. bitiren takım, Avrupa’ya gitme hakkı elde etti. ‘Denizin gücü denizin kızlarında’ sloganıyla başlayan yolculukta rota artık Avrupa’ydı. EHF Avrupa Kupası’nda mücadele eden kızlar, son 16 arasına girmeyi başardı. İlk kez bir mahalle takımı Avrupa’da son 16 turuna kaldı. Yalıkavak, Muratpaşa Belediye’yi elerse çeyrek finalist olacak.

“Kızlarla gurur duyuyoruz”

Asbaşkan Selim Yıldız, oynayacak salon bile bulamazken Bodrum Belediyesi ve bölgenin iş insanlarının desteğiyle başarının sürdüğünü anlattı. Yıldız “Kızların hepsinin yaşamları hentbolla değişti. Şimdi Avrupa’da oynuyoruz” dedi. Kulübün destekçilerinden olan Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar ise “Kızlarımızla gururlanıyoruz. Hem kadın sporcularımızın gelişimi ve hem de Bodrum’un kalkınması için bu tür örnekler çok önemli” diye konuştu.

İlke Yıldız: Hentbol hayatım oldu

“Hentbolla 8 yaşımda tanıştım. Çok küçük yaştan itibaren disiplini, sosyalleşmeyi, takım oyununu öğrendik. Sorumluluk bilinci kazandık. Başarımız motive ediyor. Küçük yaşta hedef belirlememisağladı. İleriki zamanlarda da hentbola devam etmeyi çok istiyorum. Hentbol hayatım oldu.”

Reyhan Kaya: Köy takımıydık Avrupa’yı gördük

“Kimse bu kadar ilerleyeceğimizi düşünmemişti. Milli takıma seçildim, beden eğitimi öğretmenliği okudum. Bir köyde yaşarken yurtdışını, diğer şehirleri görme şansım oldu. Hentbol sayesindedünyayı tanıdım.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig