SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Büyük tasarruf sağlıyor! Su arıtma cihazlarına talep patladı

Bu haber 07 Mart 2023 - 1:39 'de eklendi.

Damacana su fiyatlarındaki artışın ardından temiz içme suyuna ulaşmak isteyen pek çok kişi, su arıtma cihazlarını araştırmaya başladı. Peki su arıtma cihazları kaynak sularına alternatif olabilir mi? Cihaz seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Yazıbaşı’da faaliyet gösteren Hanedan Su arıtma Cihazları’nın sahibi Ahmet Aydın, konu hakkında bilgi verdi.

YAZIBAŞI Mahallesi’ndeki fabrikasında su arıtma cihazlarının imalatını yapan Hanedan Su Arıtma Cihazları, ülke geneline toptan satış yapmasının yanı sıra geçtiğimiz aylarda Kipa AVM içerisinde kendi markası olan Super Water’ı açmış ve perakende satışa da başlamıştı. Hanedan Su Arıtma firması, bu markayı ülke geneline yaymak amacıyla franchise bayilik vermeye başladı. Yaklaşık 800 metrekare büyüklüğe sahip fabrikada onlarca işçi çalıştıran Ahmet Aydın, su arıtma cihazlarının her parçasının A’dan Z’ye üretiyor.

SON aylarda temiz içme suyuna daha ucuza ulaşmak isteyen pek çok kişi, su arıtma cihazlarını tercih etmeye başladı. Peki, su arıtma cihazları gerçekten sağlıklı mı? Ne kadar tasarruf sağlıyor? Alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bilindiği gibi suyun içinde mineraller ve zararlı mikroplar bir arada bulunuyor. Su arıtma sistemleri bu mineral ve zararlı olan mikroorganizmaları ayrıştırarak suyu içilebilir hale getiriyor. Bu arıtma cihazları tezgah altı, musluğun uç kısmına takılan aparat ve sürahi formunda tüketicilere sunuluyor.

CİDDİ ORANDA TASARRUF SAĞLIYOR

SON zamanlarda hijyen açısından birçok tartışmaya neden olan damacana sularına gelen zamlar, su arıtma cihazlarına ilgiyi de her geçen gün artırıyor. Tezgah altına yerleştirilen bir su arıtma cihazı, 1 metreküp musluk suyundan 21-22 damacana kadar su üretiyor. Yani cihazın günlük su üretme kapasitesi 250 litre oluyor. Dört kişilik bir ailenin ortalama 25 TL’ye satın aldığı 19 litrelik damacana suyuna yıllık 2500 – 3000 TL ödediği bilgisini veren yetkililer, “Su arıtma cihazlarında ise bu maliyet 19 litrelik damacana başına 20-35 kuruş kadar oluyor” dedi.

NSF-58 BELGESİ OLMAZSA OLMAZ

SU arıtma cihazı almadan önce musluktan akan suyun değerini bilmek gerekiyor. Yapılan analizle suyun değerini öğrendikten sonra ona uygun filtre sistemi tercih edilmeli. Su arıtma cihazlarındaki parçaların büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ahmet Aydın, bu noktada NSF-58 belgesinin önemine vurgu yaptı. Hijyen konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarından birinin NSF-58 standardı olduğunu aktaran Aydın, “Söz konusu standart, cihazlardan kullanılan suyun insan sağlığına zararlı bir madde içermediğini ortaya koyuyor” dedi.

BU FİLTRE ŞART

DENEYİMLİ fabrikatör, su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gereken diğer unsurları şöyle sıraladı: “Piyasada merdiven altı su arıtma cihazları bulunuyor. İçinde ne olduğu belli olmayan cihazları oldukça ucuza tüketicilere sunuyorlar. Bazı cihazlar bakterilerle birlikte sudaki mineralleri de yok ediyor. Bu nedenle alım esnasında mineral ve pH dengeleyici filtrenin olup olmadığı kontrol edilmeli. Kullanım sıklığı ve miktarına göre belirli bir zamanda filtrelerin değişmesi gerekiyor. Tüketiciler, maddi ve manevi sorunlar yaşamamak için bu hususlara dikkat etmeli.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.