SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’dan da geçen İZBAN’da 90 dakika tartışması yeniden gündemde

Bu haber 24 Kasım 2025 - 0:27 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN tarifeleri konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Tugay, TCDD’nin İZBAN için uyguladığı yüksek hat kullanım bedellerini eleştirdi. İZBAN’ın maliyetlerindeki en büyük yükün TCDD tarafından alınan ray kirası olduğunu vurguladı.

TUGAY, TCDD’ye açık bir çağrıda bulunarak, yük paylaşımının adil şekilde yapılması halinde 90 dakika sistemini hemen devreye sokacaklarını söyledi: “İzmir’in Ak Partili siyasetçileri, mali yükü neden sadece İzmirlinin üzerine yüklenmeye çalışıldığı konusunda da bir yorum yapmalı. Kendilerinden beklentimiz, TCDD tarafına da bir çağrı yapmaları. TCDD ray kirasını sıfırlasın; ben de 90 dakika uygulamasını hemen geri getireyim. Yük paylaşımı eşit olsun, tüm yük belediyenin üzerine bırakılmasın.”

İZBAN, Türkiye’de örnek bir ortaklık modeli olarak kurulduğunu ancak bugün mali yükün büyük kısmının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kaldığını belirten Tugay, “Biz çözüme hazırız.” Dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.