SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Belarus komşu ülkelere sınırlarını kapattı

Bu haber 30 Ekim 2020 - 9:41 'de eklendi.

Belarus tarafından anlaşmazlıklar yaşadığı Letonya, Litvanya, Polonya ve Ukrayna’ya devletin tüm sınırları geçici olarak kapatıldı.

Belarus’ta 9 Ağustos tarihinde yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerini ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko kazanmıştı. Belarus’un, batı yanlısı sınır komşuları ise seçimlerin ardından muhalefeti desteklemişti. Muhalefetin liderlerinden olan ve seçimlerde yüzde 10 oy alan Svetlana Tikhanovskaya güvenlik endişelerinin olduğunu öne sürerek Litvanya’ya sığınması üzerine bazı muhalefet liderleri ise Ukrayna, Polonya ve Letonya’ya kaçtı. Polonya, Litvanya ve Letonya, Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Devlet Başkanlığı’nı meşru görmediklerini açıklayarak ülkenin geçici Devlet Başkanı olarak Svetlana Tikhanovskaya olduğunu ilan etti. Belarus sınır komşuları arasında sadece Rusya ile iyi ilişkiler kurdu. Kremlin tarafından desteklenen Lukaşenko iktidarı batı yanlısı diğer komşularına karşı tavır aldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.