SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki iki okuldan Erasmus+ projesi

Bu haber 11 Haziran 2021 - 13:58 'de eklendi.

Alman koordinatör okulun başvurusunu yaptığı Demokratik Bir Okul Kültürü Oluşturmak projesinde Torbalı Anadolu Lisesi, Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte ortak okul oldu. Proje ortak ülkeleri, Almanya, Portekiz, İtalya, Türkiye ve Yunanistan olarak açıklandı

TORBALI Anadolu Lisesi ile Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği Erasmus+ projesi olan ‘Demokratik Bir Okul Kültürü Oluşturmak’ hayata geçirildi. Torbalı Anadolu Lisesi Müdürü Şakir Aygün, Erasmus+ programı hakkında bilgi verdi. Aygün; “Avrupa Birliği’nin finanse ettiği, her yaş ve her kesimden bireyin, her düzeyden kurum ve kuruluşun eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında başvurabileceği yaratıcılık, yenilik ve girişimciliği arttırmaya dönük ortaklık ve hareketlilik fırsatları sunan bir hibe programdır” dedi. Erasmus+ programının ana eylemlerinden olan ‘Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği’ ve ‘Okullar Arası Değişim Ortaklıkları’ çerçevesinde Alman koordinatör okulun başvurusunu yaptığı Demokratik Bir Okul Kültürü Oluşturmak projesinde Torbalı Anadolu Lisesi, Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte ortak okul oldu. Proje ortak ülkeleri, Almanya, Portekiz, İtalya, Türkiye ve Yunanistan olduğu bildirildi.

PROJENİN AMACI

PROJENİN amacını açıklayan Şakir Aygün, “Bir yaşam ve öğrenme alanı olan okulu demokratik kılmak; bu anlamda okul paydaşlarının rol ve sorumluluklarını belirlemek ve görevlerini özveri ile yerine getirmelerini sağlamak, bireyleri hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirmek, okul yönetimine, karar alma süreçlerine aktif katılımı sağlamaktır. Demokratik okul kültürünün oluşturulmasında tüm paydaşların yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, diğer çalışanların, yerel yönetimlerin ve ilgili STK’ların okul ve okulla ilgili karar alma süreçlerine dahil edilmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratmaktır. Demokratik değerlerin hakim olduğu, eleştirel düşünme, karar verme, problem çözme gibi becerilerin kazanıldığı bir kültürel ortamın oluşmasına katkı sunmak” diye konuştu.

‘TÜM PROJE FAALİYETLERİ VE SONUÇLARI PAYLAŞILACAK’

“PROJEDE, öğrenme öğretme etkinlikleri kapsamında çalıştaylar okul anayasası ve eğitim programlarımızda kullanmak üzere ders materyalleri hazırlayacak” diye konuşan Şakir Aygün, “Tüm proje faaliyetleri ve sonuçları proje web sitesinde, okul panolarında, düzenlenecek olan Erasmus+ Günlerinde ve seminerlerde paylaşılacaktır.  Ayrıca sosyal medya hesapları kullanılacak ve yerel basının desteği alınacaktır. ‘Demokratik Okul Kültürü İnşa Etme’ Projesi hakkında daha fazla bilgi almak için bu Platformları ziyaret edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Project Summary

https://youtube.com/channel/UCS2CWrPfngX5F–ZN5VjiXQ

https://www.facebook.com/groups/429021428320561/?ref=share

https://instagram.com/badsc.2021?utm_medium=copy_link

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.