SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de yeni çocuk doktoru hasta kabulüne başladı

Bu haber 26 Ağustos 2021 - 20:39 'de eklendi.

Birçok kişinin ortak kullanım alanı olan havuzlar ve kimi zaman atıkların karıştığı deniz özellikle çocuk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Mungan, önemli açıklamalarda bulundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Mungan, Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Aslen Mardin’li olan ve yıllardır İzmir’de ikamet eden Uzm. Dr. Mungan, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek. Uzmanlığını İzmir’de yapan deneyimli doktor, Mardin’de uzman hekim olarak çalıştı. Yine İzmir’de asistanlık eğitimini yapan Fikret Mungan, Manisa’da ise Tıp eğitimini tamamladı. Siirt’te pratisyen hekimlik yapan Uzm. Dr. Mungan, Torbalılı çocukları tedavi edecek. Deneyimli doktor, ayağının tozuyla önemli açıklamalarda bulundu. Sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin ilk adresi genellikle havuzlar ve plajlardır. Ancak birçok kişinin ortak kullanım alanı olan havuzlar ve kimi zaman atıkların karıştığı deniz özellikle çocuk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mungan, çocuklarda havuz ve deniz kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi verdi.

HAVUZ SUYUNDAKİ KLOR KULAK İLTİHABI VE SİNÜS PROBLEMLERİNE YOL AÇIYOR

“Havuz veya deniz suyunun kulağa kaçması ile çocuklarda dış kulak yolu enfeksiyonları veya kulak zarı iltihabı görülebilmektedir” diye konuşan Tınaztepe’li Uzman, “Enfeksiyona bağlı olarak kulak ağrısı, dış kulak yolunda şişme, kulak akıntısı, tıkanma, işitme kaybı görülebilir. Havuz suyundaki klor, özellikle alerjik çocuklarda burun tıkanıklığı ve sinüs problemlerine yol açabilmektedir” şeklinde konuştu.

YAZ İSHALLERİ EN ÇOK 0-5 YAŞ GRUBUNDA GÖRÜLÜYOR

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Mungan, “Günlük olarak suyun değiştirilmediği ve gerekli analizlerin yapılmadığı havuzlar yaz ishallerine davetiye çıkarmaktadır. Genellikle 0-5 yaş grubunda görülen hafif ishal vakalarında tedavi evde yapılmaktadır. Anne sütü alan bebeklerde emzirmeye devam edilir. Anne sütü almayan 6 aylıktan büyük bebek ve çocuklara alışık oldukları sıvı gıdaların yanı sıra pirinç lapası, muz, elma püresi, yoğurt, ayran gibi gıdalar verilmektedir. Öğün aralarında ise su verilmesi önerilir. Ağır ishal vakalarında hasta hastaneye yatırılarak damar yolu ile sıvı tedavisi uygulanmaktadır” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.