SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Son devir Osmanlı devlet adamları, şairleri, musikişinasları ve hattatları üzerine kaleme aldığı biyografilerle tanınan İbnülemin Mahmud Kemal İnal’ın (1871-1957) “Son Hattatlar” kitabı Ketebe Yayınları’ndan çıktı. Eser, araştırmacılara kaynak olması amacıyla Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esad Sivri tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’ya teslim edildi. Millet Kütüphanesi “Nadir Eserler” bölümünün raflarında yerini alan eser, çok sayıda araştırmacıya da önemli bir kaynak olacak.İlk baskısı 1955 yılında yapılan ve yazarın “Kemâlü’l-Hattâtîn” ismini verdiği kitap, 1788 yılından itibaren yetişmiş Osmanlı hattatlarının ayrıntılı yaşam öykülerini ve eserlerinden örnekleri içeriyor.

‘Son Hattatlar’ Millet Kütüphanesi’nde

İbnülemin Mahmud Kemal’in en önemli eserlerinden “Kemâlü’l-Hattâtîn”, yepyeni bir tasarım ve edisyonla “Son Hattatlar” isminde çıkan kitabı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi “Nadir Eserler” bölümünde yerini aldı.

BU VIDEOLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.