SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Obezite semineri gerçekleşti

Bu haber 10 Mart 2015 - 12:14 'de eklendi.

Torbalı Belediyesi ile Özel Medifema Hastanesi’nin işbirliğiyle gerçekleşen Sağlıklı Günler programının ilki gerçekleşti.

İzmir’in en önemli hastaneleri arasında yer alan Ayrancılar’da hizmet veren Özel Medifema Hastanesi ve Torbalı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen ‘Sağlıklı Günler’ programının ilki gerçekleşti. Op. Dr. Metin Karadeniz’in katıldığı programa Özel Medifema Hastanesi Başhekimi Fatih İnmez de katıldı. Programda ilk etapta reflü hastalığından bahseden Karadeniz, “Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıdır” dedi.

Bu gıdalara dikkat

Reflü hastalığının ana nedeninden söz eden Karadeniz, “Bu hastalığın ana nedeni yemek borusunun mideye bağlandığı yerdeki sfinklerin yetmezliğidir” dedi.  Reflü hastalarında serbest ve yasak olan gıdalardan da söz eden Karadeniz, “Süt, salep, çay, bitkisel çaylar, haşlama ya da ızgara et ve tavuk, pirinç, makarna, zeytin yağı tarçın gibi gıdaların tüketilmesinde reflülü hastaları bekleyen bir tehlike yoktur. Ancak reflü hastası kişiler kızarmış et veya tavuk, sakatat, sahanda yumurta, çikolata, kuruyemiş, yağda kızartılmış hamur tatlılar gibi yiyeceklerden son derece uzak durmalıdır” diye belirtti.

Oluşumunda çok neden var

Reflü hastalığından sonra Karadeniz’in konusu obezite oldu. Obezitenin oluşumunda birçok faktörün rol oynadığını kaydeden Op. Dr. Karadeniz, bu faktörlerin başında karbonhidrat bakımından zengin, hazır gıdalarla aşırı beslenme, hareketsiz yaşamın (sedanter) geldiğini anlattı. Op. Dr. Karadeniz, genetik faktörlerin, kullanılan bazı ilaçların, hormonal bozuklukların, psikolojik problemlerin, gelir durumu, sosyokültürel etmenlerin, eğitim düzeyi, doğum sayısı ve doğumlar arası sürenin obezite gelişiminde rol oynayan diğer faktörler olduğunu söyledi.

‘Hedef oluşumunun engellenmesidir’

Obezite tedavisinde ilk hedefin oluşumun engellenmesi olduğunu anlatan Op. Dr. Metin Karadeniz, şöyle konuştu: “Eğer obezite oluşmuşsa öncelikle sağlıklı bir beslenme düzenini içeren diyet tedavisi ve davranış değişikliği ile ilaç tedavisine başlanır. Bu tedavilere rağmen kilo verilemezse veya verilmesine rağmen geri alınmışsa cerrahi tedavi ile başarılı ve kalıcı kilo kaybı mümkündür.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.