SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Muş’ta şeker mısır üretimine başlandı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, insan gıdası olarak tüketilen ve ilk defa ekimi gerçekleştirilen şeker mısır adaptasyon çalışmasının başarıyla sonuçlandığını ifade etti.

Bu haber 18 Eylül 2020 - 23:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Muş’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi için birçok çalışmaya imza atan MŞÜ, dünya genelindeki bir çok kaliteli bitkiyi kampus alanında toprakla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Goji Berry bitkisi ve Virginia tütünü ekimi yapan üniversite, bu kez de şeker mısırını Muş tarımına kazandırmak için çalışıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinin gerek Muş’ta, gerek bölgede ilklere imza atmaya devam ettiğini hatırlattı. Bu yapılan çalışmanın bölgede ilk defa üretimi yapılacak olan çalışmalarda biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karadağ, “Zea mays sakarata; Latince ismi ile anılan şeker mısır dediğimiz ya da tatlı mısır dediğimiz bir mısır çeşidi. Dünyada tüketilen mısırın yüzde 90’dan fazlası hayvan gıdası olarak, silajlık olarak tüketilen bitkilerdir. Piyasada satılan mısırların tamamı sert tipi, at tipi dediğimiz mısır tiplerine girmekte. Bunlar hayvanlara gıda olarak verilmekte. Bütün dünyada insanların, insan gıdası olarak tükettiği tek mısır çeşidi vardır; şeker mısır veya tatlı mısır dediğimiz mısırlardır. Bu mısırların bölgede ve Muş’ta ilk defa adaptasyon çalışması yapıldı. Bu adaptasyon çalışması başarıyla sonuçlanmış durumda. Bu mısır bünyesinde yüksek miktarda şeker barındırıyor. Muşlu ve bölgemiz bu bitkiyi ilk defa tanısınlar diye ektik. Bardak mısır diye satılan mısır bu mısırdır, konserve olarak tükettiğimiz mısırlar bu mısırlardır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN