SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Efe Yakkan: Ekmeği büyütmeye talibiz

Bu haber 15 Aralık 2023 - 0:45 'de eklendi.

Cumhuriyetin 2. yüzyılında çağı yakalayarak değişim ve dönüşümü gerçekleştireceklerini söyleyen CHP Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı Efe Yakkan, “İşinde, aşında, güvende bir Torbalı için adayım” diye konuştu.

CHP Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı Efe Yakkan, İzTV’de Özgür Coşkun’un sunduğu “Seçime Doğru” programına konuk oldu. Torbalı’nın yaşadığı sorunları aktaran Yakkan çözüm önerilerini de paylaştı; neden Torbalı’ya aday olduğundan projelerine kadar birçok konuya değindi.

KENDİSİNİ tanıtarak sözlerine başlayan Yakkan, “16 yıllık kamu görevlisi olarak çalışmamın ardından devlet bürokrasisinin farklı kademelerinde görev aldım. Şu an halihazırda Torbalı Belediyesi Başkan Aday Adayıyım. Torbalılıyım. 400 yıldır orada yaşayan Yörük bir ailenin ferdiyim. İlk görev yerim Torbalı. 3 yıl Torbalı’da hizmet ettikten sonra Çalışma Bakanlığı’nda çalışmaya başladım. İnşallah ilk görev yerimde, sonrasında da görev yapmak nasip olur. Torbalının evladıyım, oralıyım. Çalışmalarımız, heyecanımız çıkış noktamız Torbalı” dedi.

HAMİT EFE NE KADAR…

TORBALI’YA aday olma gerekçelerini anlatan Yakkan, “Torbalılı olduğum için orada yaşanan sıkıntıları, sorunları birebir görme imkanım oluyor. Torbalı, 577 km² yüz ölçümü olan, 60 mahalleden ibaret bir ilçe, büyük bir ilçe. Avrupa’nın çoğu ülkesinden daha büyük bir ilçe. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında çağı yakalayan, yeni bir değişim dönüşüm yaratılacak. Torbalı’nın da bundan nasibini alması lazım diye yola çıktık. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık, projelerimizi bu noktada hazırladık.  Hortunalı Hamit Efe ne kadar Torbalı ise, biz de o kadar Torbalılıyız. Biz 400 yıldır oradayız, kuruluşunda da vardık, kurtuluşunda da varız. İnşallah geleceğinde de var olacağız. Cumhuriyetin 2. yüzyılında Hortunalı Hamit Efe’den aldığımız mirası çağı yakalayacak şekilde değişim ve dönüşümle taçlandırıyoruz. Torbalı’da çıkış hikayemiz bu” diye konuştu.

DEĞİŞİMİN YÜZÜYÜZ

TORBALI’NIN yapısına değinen Yakkan, “Torbalı son dönemde çok yoğun göç almış, Türkiye’nin her yerinden Torbalı’ya gelen hemşerilerimiz var. Hemşerimiz diyorum artık, entegre oldular bu gerçeklik üzerinden hareket etmemiz, siyaset üretmemiz lazım. Çünkü siyaset çözüm makamıdır. Biz orada hangi sorunlarla karşılaşacağımızı biliyoruz, farklı nüfus yapılarına sahip olduğunu biliyoruz. Öncelikle projelerimizi merkeze alarak, hiç kimseyi dışlamadan, parti bazında, parti dışında herkesi kucaklayacak projeleri hayata geçireceğiz. Paydaşlarımız çok fazla, biz bunların tamamını, sokak sokak, mahalle mahalle, insanların gözlerindeki umudu büyüterek, ekmeğimizi büyüterek oradaki paydaşlarımızla hayata geçirebileceğimizi inanıyoruz. O nedenle biz değişimin yüzüyüz, bu gerçekliği yaratacak adayız. Adayın bütün paydaşları kapsayacak şekilde ve Cumhuriyetin 2. yüzyılında o değişim ve dönüşümü yaratacak enerjiyle yola çıkması lazım. Biz zaten bu noktada kendimize güvendiğimiz için yola çıktık. Burada bir kişiyi dahi bu çemberin dışında bırakmamanız lazım. O nedenle biz burada hiç kimseyi kırmadan, projelerimizle, hizmetimizle, ekmeği büyütmeye talibiz. Geldiğimizde, biz ekmeği büyüteceğiz. İşinde, aşında, güvende bir Torbalı için adayım” ifadelerini kullandı.

RİSK HARİTASI YOK

TORBALI’NIN sorunlarına değinen Yakkan, “Öncelikle şunu söyleyebilirim, en büyük sıkıntımız can güvenliği. Evet, can güvenliği diyorum. 19-31 Mart 1928’de Torbalı büyük bir deprem yaşadı, büyük Torbalı depremi. Biz öncelikle bir deprem risk haritası olmayan Torbalı’ya deprem risk haritası düzenleyerek, önce mevcut verilerle depreme karşı hangi aşamadayız, bunu göreceğiz. Can güvenliğinden kastım buydu. İkinci tespit Torbalı’nın bir deprem risk haritası yok. Bu kentin gün içinde kaldıracağı trafik ve otopark hizmeti yok. İyi niyetle yapılmış her çalışma, tuğla üstüne tuğla koyan herkes bizim için değerlidir. Amma ve lakin, yaptığınız işin bir amaca hizmet etmesi, bir yol haritasının olması lazım. İşte bu deprem risk haritası 60 mahalleyi kapsayacak şekilde. Ben bir noktadan bahsetmiyorum, 60 mahalleyi kapsayacak şekilde. Nereye meydan yapacağız, bunu bilim insanları, meslek odaları çalışır, işin ehli insanlar çalışır. O nedenle bunu bir noktadan değerlendirmek bizi doğru sonuca götürmez. Biz bütünsel bakıyoruz. Bu kent 577 km², 60 mahalle bütünsel olarak değerlendirilip planlanmalı. Eğer Cumhuriyetin 2. yüzyılına hazırlanacaksak, bunu bilimsel veriler eşliğinde yapmalıyız. O nedenle arkadaşlarımızın iyi niyetli çabası takdire şayandır, kıymetlidir. Ama bütünsellik içinde, belli bir amaca, belli bir rotaya bağlı olarak yürümesi lazım” dedi.

ÇÖZÜM DİJİTALLEŞMEDE

TRAFİK sorununa da değinen Yakkan, “Şu an Torbalı’nın yaşadığı trafik sıkıntısı da belirttiğimiz otopark sıkıntısı günü kurtarmak için yapıldığı için biz bu sorunları yaşıyoruz. Bunlar uzun soluklu planlamalar, ekibinizde projelerinizde bunu önceden öngörmelisiniz, yönetebilme için önceden planlamanız lazım” ifadelerini kullandı. Çözüm önerileri için dijitalleşme vurgusu yapan Yakkan, belediye hizmetlerinin gereksiz bürokrasiden kurtulmasının çözümünün dijitalleşme olduğunu kaydetti.

KENT KÜLTÜRÜ YOK

TORBALI’NIN çok zengin bir bölge olduğunu söyleyen Yakkan, “Buranın yeraltı kaynaklarını enerji maliyetini düşürecek şekilde kullanmalıyız. Kullanılmayan yeraltı kaynaklarını biz hayata geçireceğiz” dedi. Torbalı’da kent kültürü olmadığını da aktaran Yakkan, “Torbalı’ya gitmem lazım’ bugün ‘Torbalı’ya gidelim’ diyebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Torbalı’nın bir cazibe merkezi olması için önce bir kent kültürünün olması lazım ki insanlar merak edip gelsin” açıklamalarında bulundu.

VEFA BORCUMUZ VAR

VEFAT eden Belediye Başkanı İsmail Uygur’a rahmet dileyen Yakkan, “İsmail başkanımız Allah rahmet eylesin, çıtayı çok yükseğe taşıdı. İsmail Başkan nasıl bir noktaya getirdi, biz de bayrağı buradan teslim alıp daha ileriye taşımak ona borcumuz, her şeyden öte İsmail Başkan’a bir vefa borcumuz var. O borcu bayrağa getirdiği yerden bir üst aşamaya taşıyarak ödeyebiliriz, çalışarak ödeyebiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” dedi.

ÇAĞI YAKALAMAMIZ LAZIM

YAKKAN, “Bizim öncelikle çağı yakalamamız lazım. Çağı yakalamamız için de çağın diliyle, yani dijitalleşme ile, çağın gerekleriyle hareket etmemiz lazım. Hazırladığımız projeler, hazırladığımız ekipler tamamen buna hizmet etmeli. O nedenle biz bu kenti yönetebilecek ekibe ve projeye sahibiz. Ben sizden o isterken bu büyük sorumluluğu sizden isterken, biraz önce de belirttiğim gibi rahmetli başkanımız İsmail Uygur’un bayrağı bıraktığı yerden bir üst aşamaya taşıyabilmek için, ben teveccüh etmenizi ve bu sorumluluğu bize vermenizi, bizim buna hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

PROJELERİ ANLATTI

PROJELERİNİ anlatan Yakkan, “Cumhuriyetin 2. yüzyılında çağı yakalamamız lazım. Bu çağı da değişim ve dönüşümle yakalamamız lazım” diyerek projelerini anlattı

STK’LARA YERLEŞKE KURACAĞIZ

KENTİMİZDE sivil toplum kuruluşları var. Dernekler var, hemşeri dernekleri var. Bunların hepsi bir yerde, bu bağlamda STK ve sivil toplum kuruluşları yerleşkesi kuracağız, bütün sivil toplum kuruluşları ve hemşeri dernekleri bir arada olduğu için bir sinerji yaratacak.

TRAFİK İÇİN BİLİMSEL ÇÖZÜMLER

DAHA önce trafik ve otopark planlaması yapmış meslek odalarından, üniversitelerden ve Büyükşehir bünyesinde çalışmış bürokratlardan destek alarak bir çalıştay ile bu kentin mevcut planlamaya bağlı olarak trafik ve otopark sorununu çözeceğiz.

KENT KÜLTÜRÜ OLUŞTURMA

 KENT kültüründen bahsetmiştim, Avrupa Birliği ile görüşmelerimiz oldu. Hazırladığımız bir proje şu an onay bekliyor, ilgili kurum yürütücüsü kurum gönderdikten sonra yüzde 75 hibe ve yüzde 25 kendi kaynağımızda biz Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük iklim parklarından birini Torbalı’ya kazandıracağız

ESNAFA DESTEK

HELVACI mahallemizde 800 metrede 56 derecelik jeotermal kaynağımız var, şu an atıl duruyor. Biz gelir gelmez kendi imkanlarımızla jeotermal seraları kuracağız. Bunların fidelerini orada üreteceğiz, bedava olarak nitelendirilebilecek çok cüzzi miktarlara üretimimize sunacağız. Kurutma tesisi, bu da kurulacak, kendi bünyemizde, kendi kaynaklarımızda, sonrasında bu nihai ürünün pazarlara ulaştırılmasında her türlü desteği biz vereceğiz, ücretsiz olarak.

TİM KURULACAK

LOJİSTİK imkanlar çok yeterli, havaalanına çok yakınız, bunun fizibilitesi yapıldı, raporlaması yapıldı, özetle 5 yıllık süre zarfında 250 bin istihdam yaratacağız. Bunu yapana kadar da zaman kaybetmeyeceğiz. Torbalı İstihdam Meclisi adını koyduk. TİM. İşçi ve işvereni bir araya getirecek.

METROPOLİS KÜTÜPHANESİ

METROPOLİS uluslararası kültür ve sanat festivalini kuracağız. Kentin 60 mahallesini kapsayacak kültür ve sanat faaliyetlerini uluslararası katılımcıların olacağı bir festivali planlıyoruz. Ve Metropolis ile ilgili dünyada yazılmış bütün kitapları toplayabileceğimiz bir büyük Metropolis kütüphanesi kuracağız

ÜCRETSİZ DERSHANE

TORBALI şartlarını dikkate alarak bir eğitim modeli oluşturup, okul öncesi eğitimi 60 mahalleyi kapsayacak şekilde kuracağız. Sonrasında dershane hizmetimiz ücretsiz olarak, ilçemizin öğretmenleriyle ve Milli Eğitim’le yapacağımız görüşmeler neticesinde oluşturulacak. Kaynak: Şermin Çolak / İz Gazete 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.