SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

ABD’den Suriye’deki İran yanlısı milislere hava saldırısı

Bu haber 27 Şubat 2021 - 13:41 'de eklendi.

ABD ordusu, Başkan Joe Biden’ın talimatıyla Suriye’ye hava saldırısı gerçekleştirirken, Pentagon saldırıyla ABD üslerini hedef alanlara misilleme yapıldığını açıkladı.

ABD’den Şubat ayı ortasından bu yana Irak’taki misyonlarına ve müttefiklerine yönelik gerçekleştirilen roketli saldırılara misilleme geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla Suriye’deki İran yanlısı milislere hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Kirby, “Başkan Biden’ın talimatıyla ABD askeri, gece saatlerinde Suriye’nin doğusunda İran destekli militan grupların kullandığı sistemlere hava saldırıları düzenledi. Başkan Biden, Amerikan ve koalisyon personelini korumak için harekete geçiyor” dedi.Kirby, saldırıların Kata’ib Hizbullah ve Kata’ib Seyyid al-Shuhada dahil olmak üzere İran destekli milisler tarafından kullanılan sınır kontrol noktasındaki tesislerde hasara yol açtığını belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.