SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

ABD’de havacılık şirketlerinin sırlarını çalan Çinli casusun 60 yıl hapsi istendi

Bu haber 06 Kasım 2021 - 22:31 'de eklendi.

ABD Adalet Bakanlığı, ülkede faaliyet gösteren havacılık şirketlerinin sırlarını çalan Çinli istihbarat subayı Xu Yanjun’un 60 yıl hapis cezası ile yaklaşık 5 milyon dolar para cezasıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Çinli istihbarat subayı Xu Yanjun, 2018 yılında Belçika’da gözaltına alınmış ve ABD’de faaliyet gösteren havacılık şirketlerinin sırlarını çaldığı gerekçesiyle yargılanmak üzere ABD’ye iade edilmişti. ABD Adalet Bakanlığı, ekonomik casusluk ve ticari sır hırsızlığıyla ilgili 5 suçlama yöneltilen Xu’nun 60 yıl hapis cezası ve yaklaşık 5 milyon dolar para cezasıyla karşı karşıya olduğunu duyurdu. ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Xu’nun Çin Devlet Güvenlik Bakanlığının Jiangsu şubesinin kıdemli bir üyesi olduğu ifade edildi. Xu’nun 2013 yılından bu yana ABD merkezli birkaç havacılık şirketinde çalışanlardan bilgi sızdırmakla suçlandığı belirtildi.Öte yandan, daha önce söz konusu suçlamaların hiçbir dayanağı olmadığını söyleyerek reddeden Pekin yönetimi gelişmeler hakkında henüz kamuoyuna açıklama yapmadı.ABD VE ÇİN ARASINDA CASUSLUK GERİLİMİABD ve Çin arasında casusluk uzun bir süredir tartışma konusu olmaya devam ediyor. CIA Direktörü William Burns daha önce yaptığı açıklamada, Çin’i “ABD için en büyük teknolojik tehdit” olarak nitelendirmiş, CIA’in Çin’le mücadele konusundaki çabalarının artırılacağını söylemişti. FBI Direktör Yardımcısı Alan Kohler da benzer bir açıklamada bulunarak, “Çin’in gerçek hedeflerinden şüphe duyanlar için bu bir uyandırma çağrısı olmalı. Ekonomilerine ve ordularına fayda sağlamak için ABD teknolojisini çalıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.