SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Türkiye sınırında ABD sürprizi! Esed devreye girdi YPG ABD’ye yalvardı

Bu haber 31 Ekim 2019 - 19:22 'de eklendi.

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, Barış Pınarı Harekatı’yla darbe yiyen YPG/PKK’nın rejimle birleşmesini isterken; örgüt, kendi yapısını koruma güvencesi verilmediği gerekçesiyle teklifi kabul etmedi. Örgütün kararı sonrası rejim ise Tel Emır’daki güçlerini çekmeye başladı. Esed’in hamlesi sonrası örgütün sözde komutanı Mazlum Kobani, Twitter’dan yaptığı son dakika açıklamasıyla ABD’ye yalvardı.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, Savunma Bakanlığının “SDG” adını kullanan terör örgütüne “safları birleştirme” ve rejim ordusuna katılma çağrısı yaptığını duyurdu.

 

Terör örgütü ise internet sitesinden yayımladığı yanıtta, birleşme çalışmasına örgütün ayrı yapısını tanıyıp varlığını koruyacak bir siyasi uzlaşıyla başlanabileceğini ve rejimin kullandığı dilin rahatsız edici olduğunu savundu.

REJİM ÖRGÜTÜ TERK ETTİ

Rejimin, örgütten gelen olumsuz yanıttan kısa süre sonra Rasulayn’ın güneydoğusunda Barış Pınarı Harekatı bölgesi yakınlarındaki Tel Temır’dan güçlerini çekip YPG/PKK’lı teröristleri yalnız bıraktığı görüldü.

 

Bu arada Rusya’nın da devreye girerek YPG/PKK’ya rejimle birleşmesi için ısrarlı mesajlar gönderdiği ancak henüz istediği yanıtı alamadığı öğrenildi.

TERÖRİST MAZLUM KOBANİ TUTUŞTU, ABD’YE YALVARDI

Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist başı Mazlum Kobani, Twitter’dan yaptığı son dakika açıklamasıyla, “Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tel Termır’a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli” ifadelerini kullandı.

ABD ASKERLERİ TÜRKİYE SINIRINDA DEVRİYEYE ÇIKTI

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters, Washington Yönetimi’nin Amerikan askerlerini Suriye’den çekme kararı aldıktan sonra, ABD güçlerinin ilk kez Türkiye-Suriye sınırında devriyeye çıktığını öne sürdü.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.