SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeşil çay kanser önleyici moleküllere sahip olabilir

Bu haber 17 Ekim 2020 - 2:42 'de eklendi.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, genelde Asya ülkelerinde çokça tüketilen yeşil çayın içerisinde yer alan bazı moleküllerin kanser önleyici özellikleri olabileceğini ifade etti.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, “Asya ülkelerine özgün bir içecek olan yeşil çay artık ülkemiz dahil tüm dünyada yoğun bir şekilde tüketiliyor. Sık tükettiğimiz siyah çay ile aynı bitkiden elde edilmesine rağmen farklı işlenme şekli nedeni ile farklı etkiler gösterebiliyor. Anti-oksidan özelliği sayesinde vücutta zararlı olabilecek serbest oksijen radikallerine karşı koruyucu etki gösteriyorlar. Alzheimer, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi birçok hastalığa karşı olumlu etkisinin olduğu düşünülen yeşil çayın en önemli araştırma konularından biriside kanserdir. Yeşil çayın içinde bulunan kateşin ve flavonoid, kanseri önleyici etkileri açısından en çok araştırılan moleküller” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.