SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeni askerlik sistemi yürürlüğü gerdi

Bu haber 26 Haziran 2019 - 18:45 'de eklendi.

Askerlik süresini 6 aya indiren ve bedelli askerliği kalıcı hale getiren kanun, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Uzun bir süredir ülke gündeminde olan askerlik sistemine ilişkin yeni düzenleme kararı, Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylama ile 335 oyla kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Askerlik Kanunu’nu onayladığı bilgisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Yeni askerlik sistemi erken terhisi de beraberinde getirdi. 100 binin üzerinde asker, kararın ardından erken terhisi bekliyor.

Bedelli askerlik uygulamasını da kalıcı hale getiren askerlik sistemini yeniden düzenleyen kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte askerlik sisteminde ikili dönem sona erecek, birçok değişiklik yaşanacak. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olarak belirlendi.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.