SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yakın Doğu Üniversitesi yüz yüze eğitime başladı

Bu haber 10 Ekim 2020 - 17:53 'de eklendi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2020-2021 güz döneminde yüz yüze eğitim başladı. Yeni dönem için düzenlenen açılış töreninde konuşan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Kıbrıs, Anavatan Türkiye’mizin yükseköğretimimize verdiği büyük katkı ve desteğiyle mavi vatan Akdeniz’de bir eğitim üssüne dönüşmüştür” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2020-2021 güz döneminde yüz yüze eğitime yapılan açılışla başladı. Eğitim döneminin açılışında başta Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel olmak üzere, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ yeni eğitim yılı ve KKTC yükseköğretiminin geleceği ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.“Türkiye’mizin Yay’ı, Yakın Doğu Üniversitesinin Ok’u: Tam Hedef”Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan yapmış olduğu konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yakın Doğu Üniversitesi’nde Eğitimin 2020-2021 yılının başlaması…’ Sözüyle başlayan bir ilk cümleyi telâffuz ediyorsak bugün, şuanda cümleyi nasıl tamamlarsak tamamlayalım, bunu söyleyebilmenin gerisinde yatan büyük bir hakikati zihnimiz ve gönlümüzde taşıyoruz demektir” sözleriyle başladığı konuşmasını Türkiye’ye yaptığı vurguyla sürdürdü. Prof. Dr. Ümit Hassan, “Bu hakikat Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye’mizin, Tarihi Yay’ının bizlere tevdî ettiği büyük atılım ile ülke ve devletimizin Ok’u haline dönüşmüştür. Bu Ok, kinetik enerjimizi oluşturmuş. Türkiye Cumhuriyeti’nin, yine en yüksek devlet iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’mızın sağladığı maddi-manevi imkân ve destek ile elde edilen bu enerji, tarihsel Yay ile Ok bileşiminin Kıbrıs’ımızda tam hedefe varmasını mümkün kılmıştır. Gerçekten de, kültür denildiğinde, onun ilk defa ilmî olarak tanımlandığı ‘Umran’ teorisinden bugüne doğru ışıyan bir gelişimi anlıyoruz. Tarih’in ve beşerî dokumuzun sağladığı benliğimiz bugünkü uluslararası düzeydeki bilgi ve teknik donanıma kadar varmış, böylelikle de, çağdaş dinamizmin bütün faktörlerine ulaşmış bulunmaktayız” sözlerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.