SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Vazgeçme eğilimi’ olan öğrencilere kritik tavsiyeler

Bu haber 04 Şubat 2021 - 13:17 'de eklendi.

Uzmanlar, pandemi sürecinde odaklanma problemi yaşayan ve vazgeçme eğiliminde olan öğrencilerin sayısında hayli artış yaşandığına dikkat çekerek önemli tavsiyeler aktardı. Adaptasyon, motivasyon, verimli ders çalışma teknikleri ve sosyal faaliyetlere dair önemli tüyolar veren uzmanlar, öğrencilere ”Asla geç değildir” mesajı verdi.

 Beykent Üniversitesi Rehber Öğretmeni Fadime Ekici Bengü ve Psikolog Duygu Büşra Süren, pandemi süreci ile birlikte gerek sosyal gerekse ruhsal olarak birçok öğrencinin odaklanma, planlama yapma ve bu süreci yönetme konusunda belli problemlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek önemli tavsiyeler aktardı.Bengü, öğrencilerin ders çalışma sürecinde vazgeçmek yerine harekete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, “Her ne kadar zor görünse de bir başka açıdan bakıldığında süreç içerisinde sadece olumsuz duyguları barındırmayan bizlerin kendimizi keşfetmemizi sağlayan bir süreç olarak da devam ediyor olması bireysel farklılıklarımızın bir kez daha anlaşılır olmasını sağlıyor. Bireysel farklılıklarımızı bizi biz yapan detaylardan en önemlisi olarak görebiliriz. Bu zamana kadar resim, müzik, spor vb. alanlardaki yeteneklerini fark etmeyen bireylerin kendilerine doğru bir keşfe çıktığını gözlemleyebiliyoruz. Bu süreçte çok sıkılmış, çok bunalmış bir çıkış noktası bulamıyor gibi de hissedebiliriz. Bu noktada unutulmaması gereken en ince ayrıntı başlamak için asla geç olmamasıdır. ‘Nasıl toparlayacağız, o kadar çok konu/iş birikti ki’ diyebilirsiniz. Bu süreci toparlamak adına ufak bir çaba bizim için yeterlidir.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.