SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üniversitede yeni eğitim yılı

Bu haber 19 Eylül 2018 - 15:03 'de eklendi.

İlk ve ortaöğretimle birlikte bazı üniversiteler de yeni eğitim yılına başladı. 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Bekir Okan, “Bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapıyoruz hem de Rektör Devir Teslim Törenimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerle birlikte bazı yükseköğretim kurumları da yeni eğitim yılına başladı. İstanbul Okan Üniversitesi’nin ‘2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ Tuzla Kampüsü’nde düzenlendi. Törende konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapıyoruz hem de Rektör Devir Teslim Törenimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Üniversitenin 19’uncu yılında 26 bini aşkın öğrenciye ulaştığını belirten Okan, şunları söyledi:

“Mezun olduğunda İngilizcenin yanı sıra Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini öğrenmiş olan, küresel ölçekte çağdaşlarıyla daha iyi rekabet edebilen mezunlar yetiştiriyoruz. Her zaman ilklerin üniversitesi olduk. İlk kez ‘Girişimcilik Dersi’ni, ‘Happy Life Programı’nı ve ‘ariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz. Sürücüsüz araç projesini gerçekleştirdik. Miami’de açtığımız Okan International University ile öğrencilerimize hazırlığı Miami’de okuma imkânı sağladık. Okan Üniversitesi Hastanesi ile sağlık alanında öğretim gören öğrencilerimize kendi hastanemizde pratik yapma olanağı sunuyoruz. Yeni akademik yıla da yenilikle giriyoruz. İstanbul’un ikinci büyük Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’ni, Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nin açıyoruz.”

SERGİ 30 KASIM’A KADAR AÇIK OLACAK

Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nin dokuz ay gibi kısa bir sürede tamamlandığına değinen Okan, “Sanat ve kültür etkinlikleri gelişimimiz için en az eğitim-öğretim kadar kıymetli. Biz İstanbul Okan Üniversitesi olarak zaten sanat ve kültüre verdiğimiz değer kapsamında sanat, tasarım ve mimarlık fakültemizi açmıştık. Üç yıl önce de konservatuvarımızı hayata geçirdik” dedi.

Sekiz yıl boyunca rektörlük yapan Prof. Dr. Şule Kut görevini tamamlandı. İstanbul Okan Üniversitesi’nin Rektör Vekilliğini Prof. Dr. Mustafa Koçak yapacak.

Törenin sonunda açılışı yapılan ‘Beklenmedik Karşılaşma’ sergisi 30 Kasım’a kadar Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.