SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Uluslararası yarışmalarda Türk öğrencilerin gururlandıran başarısı

Bu haber 03 Ocak 2021 - 16:37 'de eklendi.

Evrensel Kolej öğrencileri, dünyanın en prestijli matematik olimpiyatı olarak görülen American Mathematics Competitions 8 (AMC-8) sınavlarında 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya alırken, Evrensel Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Internasional Applied Science Project Olympiad (I2ASPO) 2020’de de fizik, enerji ve mühendislik alanında 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak Türkiye’nin gururu oldu.

ABD’nin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı AMC-8 (American Mathematics Competitions 8) sınavı sonuçları açıklandı. Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatı olarak gösterilen yarışmada Evrensel Kolej öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı. Bu yıl 11 Kasım tarihinde uygulanan yarışmaya 6 öğrencisi ile katılan Evrensel Koleji, 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alan öğrencileri ile birlikte Türkiye’nin gururu oldu. Yarışmada Evrensel Koleji öğrencilerinden Tulgar Batu Alan ve Fikri Çağan Coşkun altın madalya alırken, Mustafa Hakan Arslan ve Baran Demir gümüş, Mert Ünalan ve Emre Oğuz Kurt bronz madalya aldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.