SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Türk Hava Kurumu 97 yaşında

Bu haber 17 Şubat 2022 - 2:31 'de eklendi.

Türk Hava Kurumu (THK) Torbalı Şube Başkanı İsmail Dinçer, her şeyiyle Türk milletine ait olan THK’nin kısıtlı imkanlarla ayakları sağlam yere basan, tıpkı eski günlerinde olduğu gibi milletin kalbinde kendini yenileyerek yer alan kurum olmaya devam edeceğini söyledi.

DİNÇER, THK’nin 97’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda çelenk koydu. Şube Başkanı Dinçer yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce işaret ettiği gibi, Türkiye’nin sportif havacılık alanındaki geleceğini yeniden inşa edebilmek için gayret gösterdiklerini bildirdi.

THK Torbalı Şube Başkanı İsmail Dinçer, “Türk Hava Kurumunun amacı; vatanını seven, milletine bağlı havacılar yetiştirmektir. Türk Hava Kurumu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğu 1925 yılından bugüne kadar ülkemizin her bölgesinde açmış olduğu kurslarda ve eğitim merkezlerinde yüzbinlerce gence havacılık eğitimleri vermiştir. Ülkemiz genelindeki şube ve eğitim merkezleri ile eğitimlere aralıksız devam edilmektedir. Amacımız, havacılık sektörünün merkezi kabul edilen sportif ve amatör havacılığın Türkiye’de geliştirilmesidir. Söz konusu havacılık faaliyetleri ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi birer vatandaş olarak yetişmesine katkıda bulunuyoruz.

23 NİSAN 1926’da Türk Havacılığının ihtiyacı olan teknik personelinin temini amacıyla “Tayyare Makinist Mektebi’ni kurduk. Aynı yıl “Kayseri Uçak Fabrikası’nı” yine biz kurduk. Böylece 1926’da tayyare imal eden, teknik bakımını yapan ve onları uçuran pilotları yetiştiren bir organizasyon yapısına sahip olduk. Buradaki en önemli nokta; İstiklal Harbi gibi çetin bir mücadeleden yeni çıkmış, açlık tokluk arasındaki bir milletin kaynak ayırarak Türk Hava Kurumu’na can vermesidir. Takip eden 10 yıl içinde Kurumumuzun ürettiği veya satın aldığı 351 uçağı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışladık.

Kurum, 17 adet hava ambulans helikopterleri ile 2013 yılından beri Sağlık Bakanlığı nezdinde yurdumuzun her köşesinde acil hasta ve yaralıları 7/24 en yakın sağlık kuruluşlarına süratle ulaştırmaktadır.

THK Şubelerine kayıtlı 13-25 yaş aralığında 10 binin üzerinde genç kanadımız var. Gençkanatlarımız ile hem faaliyetlerimizi daha enerjik bir şekilde yapıyoruz, hem de gençlerimizin sosyal çalışmalara katılımını sağlarken aynı zamanda da gökyüzüne yeni kanatlar kazandırıyoruz.

İnsansız Hava Araçlarının (İHA); askeri, sivil (hobi ve ticari) ve bilimsel amaçlı profesyonel kullanımlarının ülkemizde ve tüm dünyada hızla arttığı, hatta önümüzdeki yıllarda bu konunun daha fazla gündem oluşturacağı değerlendirilerek 2017 yılından beri İHA kursları düzenliyoruz. İHA sertifikası verme yetkisine sahip THK bu konuda da yine Türkiye’deki öncü kurumlardan biridir. Kurum 1930’lu yıllardan beri edindiği model uçak, radyo kontrollü model uçak ve roket tecrübesi ile İHA kurslarını hem teorik hem de uygulamalı olarak vererek bu konuda da becerisini, öncülüğünü ve kabiliyetini ortaya koyuyor.

Türk Hava Kurumu, 97 yıldır milletimizin cömert desteği ve sizlerin yardımıyla binlerce gencimize kanat olmuş, yüzbinlerce insanımızı havacılıkla buluşturmuş ve Türk Havacılığına yön vermiştir. Kurumuzun köklü geçmişinin ve başarılarının, kamuoyu ve paydaşlarımız nezdinde hak ettiği şekilde tanıtımı ve temsilinden Türk Hava Kurumu Ailesinin önemli ve ayrılmaz birer parçası olan siz değerli Şube Başkanlarımızın destek ve çabası çok önemli olmakla birlikte; ülkemiz havacılığının gelişimi ve gençlerimiz arasında havacılığın bir tutku ve bir umut olması için de büyük önem arz etmektedir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.