SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TTO’dan ‘Yeşil Dönüşüm’ Toplantısı

Bu haber 09 Mart 2024 - 1:27 'de eklendi.

Torbalı Ticaret Odası ve İklim Değişikliği Bakanlığının düzenlediği toplantıda sürdürülebilirlik dönüşümünün ticaretten sanayiye, tarımdan finansa birçok alanda yaşayacağı değişiklikler ve küresel ekosistemdeki rolün nasıl yeniden şekillendirileceği masaya yatırıldı.

TORBALI Ticaret Odası ev sahipliğinde; TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, İklim Değişikliği Daire Başkanı Volkan Polat, Ticaret Bakanlığı AB Tek Pazar ve Yeşil Mutabakatı Dairesi Ticaret Uzmanı Özge Öktem ve önde gelen konuşmacıların katılımlarıyla “Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Türkiye İhracatına Etkileri” toplantısı gerçekleştirildi. İlçenin ve bölgenin ekonomisini yakından ilgilendiren bu önemli toplantıda Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın ihracat süreçlerine olan etkileri ele alındı.

YEŞİL MUTABAKAT SÜRECİNE HAZIR OLMALIYIZ

TOPLANTININ açılış konuşmasını yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun “Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat Eylem Planı, ihracat süreçlerimizde köklü değişikliklere yol açacak bir dönemeçtir. Gelişmiş ülkeler ticaretten sanayiye, tarımdan finansa birçok alanda sürdürülebilirlik dönüşümüne odaklanarak küresel ekosistemdeki rolünü yeniden şekillendiriyor. Bu noktada Torbalı Ticaret Odası olarak üyelerimizin bilgilendirilmesi, yeşil mutabakat sürecine hazırlanması ve bilinçlendirilmesi en önemli sorumluluğumuz arasında yer almaktadır.” dedi.

HAVADAKİ KARBONDİOKSİT İKİ KATINA ÇIKTI

TOPLANTIDA önemli açıklamalarda bulunan Daire Başkanı POLAT “İklim değişikliği etkilerini günlük hayatta yaşamaktayız. Yaptığımız ölçümlerde havadaki karbondioksitin iki katına çıktığını görüyoruz. Bu durum da dünyanın yüzey sıcaklığını arttırıyor. Doğal dengeyi bozuyoruz. Geçenlerde İstanbul’a tam kar geldi derken kar gelemeden geri gitti. Ben doğma büyüme Ankaralıyım, Ankara’ya bu sene kış gelmedi. Eminim ki sizler de Torbalı’da aynı şeyi yaşıyorsunuz. Ülkemiz Akdeniz Havzası’nda yer alıyor. Bu bölgeyi 1,5 derece yüzey artışı sınırında tutmak gerekiyor biz şu an 1,4’ü yaşıyoruz. Dünya 1,1 seviyesindeyken biz ülkece 1,4 seviyesindeyiz. Amaç 1.5’in üzerine çıkılmasının engellenmesi. Son yıllarda Avrupa Birliğinin kanunlarıyla iklim konusu göz önüne geldi ama biz zaten bakanlık olarak bu konudaki mücadelemizi en üst tabakada yapıyoruz.” cümleleriyle tehlikenin önemini vurguladı.

TOPLANTIDA; İklim Değişikliği Başkanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından; iklim değişikliği farkındalığı, ETS, karbon ayak izi ve SKDM ile ilgili farklılıklar ve yükümlükler konusunda detaylı bilgiler verildi. Ek olarak kuruluşa ait karbon ayak izi, ürün karbon ayak izi, yaşam döngüsü analizi alanlarıyla ilgili standartların uygulamalarına ilişkin sunumlar da gerçekleştirildi. Toplantıların önümüzdeki dönemde çeşitli illerde devam ettirilmesi planlanıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.