SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yaş hurmaya yoğun ilgi var!

Bu haber 27 Ekim 2022 - 23:27 'de eklendi.

Semt pazarlarında satışa sunulan sarısalkım hurması farklı görüntüsü ve eşsiz tadı ile her zaman yoğun talep görüyor. Muzaffer Çınar, sarısalkım hurmasının nasıl yetiştirildiğine değinerek insan sağlığına faydaları hakkında bilgi verdi

RAMAZAN ayı denilince akla ilk gelen besinlerin arasında hurma yer alıyor. Ancak hurma yalnız Ramazan ayında değil her gün tüketilmesinde fayda sağlayan besin olduğu belirtiliyor. Hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10’dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Üç aylara girilmesiyle birlikte hurmalar yeniden semt pazarlarındaki tezgahlarda yerini almaya başladı. Hurma çeşitleri arasında ise sarısalkım hurması her zaman talep görüyor.

GÖRÜNTÜSÜ DİKKAT ÇEKİYOR

POTANSİYEL sağlık faydaları ve zengin hayati besinleri barındırması hurmayı hemen hemen ideal bir gıda haline getiriyor. Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A vitaminleri içeriyor. Dişlerin çürümesini önleyen flor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi olan selenyum gibi mineraller de hurmalarda bulunuyor. İçerdiği besin değerleri nedeniyle doğal tatlandırıcı olarak tercih edilen hurmalar arasında sarısalkım hurması görüntüsü ve tadıyla dikkat çekiyor. Sarısalkım hurması diğer hurma çeşitlerinin paketlenmiş görüntüsünü dışında salkımlar halinde açık bir şekilde satılıyor. Yaş hurma olarak da bilinen sarısalkım hurması ağustos aylarında hasadı yapılarak soğuk hava depolarında bekletilmesinin ardından satışa sunuluyor.

MÜŞTERİSİ EKSİK OLMUYOR

TORBALI’DAKİ semt pazarlarında sarısalkım hurmasının satışını yapan Muzaffer Çınar yaptığı kısa açıklamada “Diğer kurutulmuş bir şekilde tüketilen hurmaların dışında sarısalkım hurması yaş olarak satılıyor. Yaş hurma yüksek miktarda nişasta, glikoz, vitamin ve mineral içermesinden dolayı özellikle yeni doğum yapmış bayanların kaybettiği enerjiyi en dengeli ve doğal şekilde elde etmesini sağlıyor. Yaş hurma birçok faydası bulunması nedeniyle müşterisi eksik olmuyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.