SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Bu haber 26 Temmuz 2023 - 10:00 'de eklendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘İzmir 2022 Yılı Çevre Durum Raporu’nu yayımladı. Sanayi merkezi olan Torbalı’da da sadece yaz aylarında az sayıda gün sınır değer aşıldı. Diğer aylarda 12 gün ile 29 gün arasında sınır değerleri aşıldı

RAPORDA, hava, su, atık, büyük endüstriyel kazalar, doğa koruma, arazi kullanımı ve ÇED izinleri gibi pek çok açıdan İzmir’in çevre durumu ele alındı. Raporda kirlilik kaynaklarına ayrıntılı olarak dikkat çekilirken, ivedilikle önlem alınması gerektiği vurgulandı. Raporun hava kalitesi başlığı altında İzmir’de ölçüm istasyonlarına dair verileri yer aldı. Bakanlığa ait Seferihisar, Aliağa, Bozköy, Bornova, Çeşme, Altındağ, Gaziemir, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Konak, Menemen, Ödemiş, Torbalı, Yenifoça ve Kemalpaşa’da yer alan hava kalitesi izleme istasyonlarından yapılan ölçümlerin sonuçları değerlendirildi. Sanayi merkezi olan Torbalı’da da sadece yaz aylarında az sayıda gün sınır değer aşıldı. Diğer aylarda 12 gün ile 29 gün arasında sınır değerleri aşıldı. Mart’ta 2 gün hariç 29 gün boyunca sınır değerleri yüksek çıktı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.