SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da enginar üreticisi dertli

Bu haber 04 Mayıs 2020 - 10:34 'de eklendi.

Torbalı Ovası’nda genellikle Eğerci ve Şehitler bölgesinde sıkça yetiştirilen enginar, bu yıl aracıları zengin etti. Karaciğer dostu olarak tanınan enginar, tarladan 1 liraya çıkarken pazarda 5 liraya satılıyor

 Eğerci ve Şehitler bölgesinde sıkça yetiştirilen ve karaciğer dostu olarak tanınan enginarda bu yıl tek amaçlarının yaptıkları masrafı kurtarabilmek olduğunu belirten üreticiler, “Bu yıl enginar fiyatlarının açılışı 2.50 TL’den oldu. Ardından çok hızlı düşüşler yaşadık.

2.50 liradan başladığı zaman zaten tarlada mal yoktu. 10 dönüm araziyi gezdiğin zaman çıkan mal 200-300 tane en fazla 500 tane idi. Ani düşüşlerden sonra birden 2 liraya, sonra 1.70’e, şuanda ise 1 liraya mal kesiyoruz. Covid-19 salgınından dolayı pazarlara giremedik.

Durum böyle olunca aracı fiyatları düşürdü ama duyduğumuz kadarıyla pazarlarda fiyat düşüşü yok. 4 -5 tanesi 10 liraya satılıyor fakat bizde halen 1 lira” sözleri ile durumlarını anlattılar

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.