SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘algoritma toplantısı’ yapıldı

Bu haber 07 Nisan 2021 - 15:31 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun başkanlığında toplandı.

OKULLARDA küresel salgına karşı yürütülen algoritma gündemiyle yapılan toplantıda Şube Müdürü Abdurrezak Kaldan devam etmekte olan yüz yüze ve uzaktan eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verdikten sonra İş Güvenliği Uzmanı Selin Kızıltuğ ve Okul Sağlığı Birimi sorumlusu Gülbahar Uysal birer sunum gerçekleştirdiler.

SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından okullarda Covid-19 görülen hallerde uygulanması gereken adımları içeren algoritma konusunda detaylı bilgi veren Selin Kızıltuğ, okul öncesi grupları ve ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflar için uygulanan algoritma ile ilkokul 4. Sınıf ve üzeri sınıflara uygulanan algoritma arasındaki farklılıklara değindi.

TORBALI’DA ÇALIŞMALAR BAŞARILI İLERLİYOR

TOPLAM 90 okul müdürünün katıldığı toplantıda konuşan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı ilçesinde yüz yüze eğitimin başladığı günden itibaren okullarda az sayıda vaka görüldüğünü,  okul dışından kaynaklı bu vakalara karşı okul müdürlüklerinin Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan algoritmayı uygulayarak bulaş riskini sıfıra indirdiklerini belirtti. İlçe İş Güvenliği ve Okul Sağlığı birimleri ile tüm okul müdürlüklerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tosun, tedbirler alınarak yüz yüze eğitimin devam edilebileceğini gördüklerini; Torbalı ilçesinde eğitim camiası tarafından ortaya konulan emeğin herkes tarafından takdir edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küresel salgına karşı tedbirlerin titizlikle alınarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Tosun,  sağlık çalışanlarının verdikleri mücadeleye en iyi desteğin eğitimciler tarafından verilmesinin ve bu süreçte eğitimcilerinin duruşunun önemine işaret etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI VAKA ALGORTİMASI NEDİR?

  • Sağlık Bakanlığının E. 14221312 06.10.2020 tarihli yazısı doğrultusunda vaka algoritması ve bu doğrultuda hazırlanmış olan teması takip çizelgesi prosedürü aşağıda belirtilmiştir:

Okul öncesi sınıfları ile İlkokul 1., 2. ve 3. sınıflarda kalem, silgi açacak vb. malzeme alışverişi sık olması nedeniyle pozitif vaka çıkması durumunda tüm sınıf yakın temaslı kabul edilir. Bu sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilerek eve gönderilir ve 10 gün boyunca temaslı takibine alınır.

  • İlkokul 4. Sınıf ve üzeri sınıflarda ise tek vaka olması halinde 10 günlük temaslı takip formu kullanılan prosedür başlatılır. İkinci bir vaka durumunda 14 gün karantina prosedürü uygulamalarına geçilir. İlgili sınıf 24 saat kullanıma kapatılır. Ardından havalandırma işlemi yapılır ve sınıfa BBÖ planı doğrultusunda hijyen uygulaması yapılır.
  • Veli, öğrenci ve çalışanlara duruma ilişkin bilgi notu, SMS, e-posta aracılığı ile bilgilendirme yapılır.
  • İllerdeki vaka sayılarının durumuna göre; eğitimlerin devam edip etmeyeceği hususu İl Hıfzıssıhha Kurullarının vereceği karara bağlı olduğundan, eskiden olduğu gibi (‘tanısı pozitif çıkan öğrencilerle’ ilgili yapılacak bildirimlerin, öğrencinin eğitim gördüğü eğitim kurumlarının bağlı olduğu Genel Müdürlükler bazında bildirilmesi talebi üzerine daha önce bildirilen sayıların yanına ‘Genel Müdürlükler’ yazılarak düzenlenir) okul ve kurumlarımızdaki çalışanlar ve öğrencilerden POZİTİF VAKA çıkanların bilgileri aynı gün saat 13.00’e kadar e-posta ile okul sağlığı birimine bildirilir.
  • Eğitim-öğretim faaliyetlerinin salgın döneminde etkili yapılmasına olanak sağlamak amacı ile sınıfların teneffüs saatlerinin farklılaştırılmasını sağlayacak planlamalar yapılır.
  • Okul ve kurumdaki temel eğitim faaliyetinde okul dışı etkinliklerde (kurs vb.) hafta sonu da dahil edilerek yoğunluğa neden olmayacak şekilde okul idaresi koordinesinde planlama yapılır.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.