SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de ortopedi ve travmatoloji doktoru hasta kabulüne başladı

Bu haber 13 Ocak 2023 - 1:31 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği’ne yeni doktor başladı. Op. Dr. Uğur Şafak Erdost (45), Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek.

20 YILLIK deneyimli doktor Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve uzmanlığını ise Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde yaptı. Op. Dr. Erdost, diz- kalça kireçlenmeleri cerrahi tedavileri, spor yaralanmaları, konservatif ve cerrahi tedavileri, diz-omuz-ayakbileği artroskopik girişimler, yetişkin ve çocuk travma cerrahileri gibi alanına giren hastalıkların tedavilerini başarıyla uyguluyor. Erdost, yollarda nasıl yürümesi gerektiği konusunda önerilerde bulunarak, yanlış yürüme sebebiyle meydana gelen düşmeler sonucu ciddi sıkıntıların oluşabileceğini söyledi.

ERDOST, soğuk havaların etkisini artırmasıyla beraber oluşan ıslak ve buzlu yollarda nasıl yürünmesi gerektiği konusunda bilgi verdi. Op. Dr. Uğur Şafak Erdost, bu kar yağışı neticesinde hastanelerdeki ortopedi servislerinde düşmelere bağlı hastalıkların artmış durumda olduğunu dile getirdi. “Yağışlı, buzlu yollarda yürürken özellikle herkesin sık yaptığı yanlış ellerimizi cebimize sokarak yürümek. Bu denge kurmamızı, ağırlık merkezimizi ayarlamamızı engelleyen bir durum. Bu yüzden ellerimiz muhakkak ceplerimizin dışında ve normalden biraz daha yanlara doğru açık olmalı. Bu denge kurmamızı çok daha rahat sağlayacaktır. İkinci nokta, adımlarımızı normalden daha küçük atmamız gerekiyor. Ne kadar büyük adım atarsak denge kurma yeteneğimiz de azalıyor. O yüzden küçük adımlarla ellerimiz yanda hafif açık bir şekilde ve dizlerimizi biraz daha kırarak, çok dik adımlar atmadan, ağırlık merkezimizi yere yaklaştırarak düşmenin şiddetini azaltabiliriz” dedi.

EL bileğinin veya kalçanın üzerine düşme durumunda olası bir şişlik, hareket kısıtlığı, ağrı gibi şikayetleri bulunan bireylerin en yakın hastaneye başvurmalarını ve en azından bir röntgen çektirerek kontrollerini yaptırmalarını öneren Op. Dr. Erdost, “Çünkü düşmeye bağlı kırıklarda eklem içi kırıklarıyla sık karşılaşıyoruz. Bu erken tanı ve tedavide sakatlık oranı minimal oluyor. Ama gecikmiş bir kırık tedavisinde hastalarımızda bir miktar seker kalabiliyor. Vatandaşlarında bu konuda duyarlı olması, tedavi ve teşhis yönünde biraz aceleci davranmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.