SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sulama amaçlı gölet faaliyete geçti

Bu haber 08 Nisan 2015 - 7:00 'de eklendi.

DSİ tarafından Torbalı’nın Karakızlar ve Aslanlar köylerine sulama amaçlı yapılan 2 adet gölet faaliyete geçti. Çalışmaları geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan göletler, DSİ tarafından yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, yaptığı açıklamada, sulama amaçlı yapılacak göletlerin yaklaşık 300 hektarlık araziyi sulama kapasiteli olduğunu açıkladı. İki göletin yapımı 6 milyon 777 bin 317 liraya mal olacak.

BÖLGEDEKİ SULAMA KAPASİTESİ ARTACAK

DSİ İzmir Şube Müdürü Çağlar, “Kaynak suyunun aktığı Karakızlar ve Aslanlar köylerindeki bölge gölet yapımına müsait. Bu suyu değerlendirip aktığı yeri gölete çevirip, bölgede bulunan zeytin ağaçlarının sulanmasıyla yaptık. Küresel ısınmanın arttığı ve su sıkıntısının yaşandığı günümüzde yapımına başlanan gölet ile bölgede bulunan sulama kapasitesi artacak. Bu sulama ve gölet projemiz sayesinde zeytin üreticilerimiz mağdur olmayacak” şeklinde konuştu.

ASLANLAR 53 HEKTAR, KARAKIZLAR İSE 226 HEKTARI SULAYABİLECEK

KARAKIZLAR köyü İncircik mevki ile Aslanlar köyüne 1’er adet olmak üzere 2 yere tarımsal alanların sulaması amaçlı kullanılacak. Aslanlar’da yapılan gölet 53 hektar araziyi, Karakızlar’daki gölet ise 226 hektar araziyi sulayabilecek. Aslanlar’daki göletin sulama hattı döşendi ve gövde dolgusu yapılıyor. Göletlerin toplam yapım bedeli ise 6 milyon 777 bin 317 lira olacak.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.