SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Son dakika Soma’da Maden Kazası! Maden Ocağındaki göçükte Çok Sayıda Yaralı Var

Bu haber 13 Aralık 2018 - 9:36 'de eklendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde son dakika haberi… Soma Kömür İşletmelerine ait Işıklar Madeni’nde kaza geldi. Soma maden kazasında yaralı madencilerin sağlık durumu nasıl? Soma maden kazasından son dakika bilgileri

Soma Kömür İşletmelerine bağlı Işıklar Madeni’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle tavan çöktü. Söz konusu kazanın tavandaki kayanın düşmesiyle gerçekleştiği açıklandı. Yaşanan kazada çok sayıda yaralı olduğu bilgisi aktarıldı ve olay yerine ambulans ekiplerinin sevk edildiği duyuruldu. Soma maden kazasından son dakika bilgileri

Manisa’nın Soma ilçesindeki Işıklar Maden Ocağı’nda göçük meydana geldi. İşçilerden 7’si kurtarılıp hastaneye kaldırıldı, 3 işçinin ise göçüğün arkasında oldukları ve ocak içindeki kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

301 MADENCİNİN HAYATINI HAYATINI KAYBETTİĞİ FACİA DETAYI

Göçüğün meydana geldiği Işıklar Maden Ocağı, Soma’da 13 Mayıs 2014 yılında 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez maden ocağını işleten şirkete ait olduğu öğrenildiKazada ilk belirlemeye göre 11 işçi yaralandı. Mesai arkadaşlarının çabasıyla göçüğün altından çıkarılan madenciler, ambulanslarla Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madendeki göçük sonucu yaralanan 11 işçinin ivedilikle hastaneye kaldırıldığını belirterek,”İlk aldığımız bilgilere göre 11 işçimiz yaralandı, ciddi bir yaralımız yok, hayati tehlikeleri görünmüyor.İçeride mahsur kalan işçimiz de bulunmuyor.” dedi.

VALİDEN YENİ AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Bize gelen ilk bilgiye göre madende küçük çaplı bir göçük meydana geldi. Çok şiddetli bir göçük değil. 7 işçimiz mahsur kalmıştı. İşçilerimizden 4’ü kurtarılarak hastaneye götürüldü. Bu işçilerimizden 3’ü taburcu edildi. 1 işçimizin ise tedavisi sürüyor. Göçükte bulunan 3 işçimizle de irtibatımız kuruldu. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre içerisinde göçükteki diğer işçilerimizi de çıkaracağız inşallah” dedi.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.