SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDE VAKALAR VAR

Bu haber 24 Mart 2020 - 1:54 'de eklendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Kaybettiğimiz hastaların hepsi ileri yaşta ve bünye olarak dirençleri zayıftı. Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların koronavirüsten etkilenmemesi konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Ailelerinizin size ihtiyacı var. Hayat yolculuğunda evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Yapmak isteyip daha yapamadığınız kaç şey olduğunu düşünün. Ağır hastayken yapamazsınız. Sizin öğütlerinize ihtiyacımız var ama siz de bir defaya mahsus bu öğüdü kabul edin. Bu günlerde size karşı hassasiyeti yüksek olan yalnız kendi evlatlarınız değil, bütün toplum. Bu salgında mümkün olduğu kadar az kayıp vermek, bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz. Evden çıkmanız bir süre kısıtlandırıldı, bu kurala uyun. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman seviyesinde yüzde 100 olacağını buradan ifade etmek istiyorum.

32 BİN YENİ SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık Personelimize 32 bin yeni personel ekledik. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman seviyesinde yüzde 100 olacağını buradan ifade etmek istiyorum.  Maske ihracatı durdurulmuştur. Pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışına yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Önceki gün bu anlamda üretici ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Bu dönemde özellikle Bakanlık olarak olması gereken ücretle almak istediğimizi ifade ettiğimiz halde bunun yapılmadığını gördük. Biz baştan kimlere test yapılabiliri konuştuk. Öncelikle Çin geçmişi ve teması olan kişilere dendi. Dinamik yapı olduğu için sürekli değişti. Devamında İran, İtalya ve Avrupa olarak değişti. Daha sonra yurt dışı dendi, şimdi artık semptom olan herkese. Bu algoritmaya göre hareket ettik. Şu dönemde test sayısı fazla olacak. Baştan düşük olan, şimdi 3 binlere çıktığımız, önümüzdeki dönemde 10-15 bine çıkacağız. Pozitif sonuç çıktığında devamında temaslıyı bulmamız gerekiyor. Temas ettiği kişilere tarama olmazsa giderek artar. O yüzden kamu/özel kimler çalışabilecekse bunun bilgisini bize verme zorunluluğu var. O bilgiyi veren her kurumla çalışıyoruz.

Medyaege.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.