SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sağanak yağış başladı. Hava sıcaklıkları düştü. Balıkesir’de yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.

Bu haber 11 Eylül 2018 - 0:06 'de eklendi.

Meteoroloji uyarmıştı! Ve yurdu etkisi altına alacak beklenen yağmur ve dolu yağışı başladı.

Balıkesir Valiliğinin uyarısıyla il ve çevresinde beklenen yağış akşam üzeri dolu şeklinde etkili oldu. Yağışların cuma gününe kadar başta Marmara Bölgesi olmak üzere birçok yerde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 12 ili uyarmıştı! Ve yurdu etkisi altına alacak beklenen yağmur ve dolu yağışı başladı. Balıkesir ve çevresinin de bugün beklenen yağış akşamüzeri dolu ile karışık yağmur şeklinde başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan Balıkesirliler yağan yağmur ve dolu karşısında çatı altları ve pasajlara sığınmak zorunda kaldı. Şiddetli yağan yağmur nedeniyle Balıkesir caddeleri dere yatağına döndü. Bazı evleri su bastı ihbarı geldiği öğrenildi. Yağmurun Balıkesir ve çevresinde Cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu gece ve yarın öğle saatlerine kadar Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

BURSA’DA ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Bursa’da akşam saatlerinde başlayan sağanak, kısa sürede hayatı felç etti. Bursanın Kestel ve Gürsu ilçeleri ile dağ ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokak aralarındaki rögar kapakları taşarken devreye BUSKİ, Belediye ve itfaiye ekipleri girdi. Ekipler su baskını olan ev, iş yeri, cadde ve sokaklara müdahale etti. Orhaneli ilçesinde birçok yerleşim alanında elektrik kesintisi yaşandı. Ovaakça Mahallesi’nde ise ormanlık alana yıldırım düştü, ardından yangın çıktı. Yangında 150 metrekarelik bir alan yandı. Bursa merkezi ve ilçelerinde sağanak yağış son buldu. Öte yandan gece boyunca Bursa’da şimşekler etkili oldu.

METEOROLOJİ 12 İLİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’un da aralarında bulunduğu 12 ilde kuvvetli ve çok kuvvetli yağış olması beklendiğini duyurmuştu. Marmara Bölgesi’nin genelinde sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. Yağışlar, Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova), Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Zonguldak ve Bartın çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (75-100 kilogram/metrekare) olacak.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.