SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sabiha Gökçen Havalimanı itfaiye filosuna Torbalı’dan son teknoloji araçlar!

Bu haber 29 Eylül 2021 - 18:52 'de eklendi.

Torbalı’da kurtarma ve yangınla mücadele biriminde kullanılmak için üretilen 3 itfaiye aracı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Meydan Otoritesi ve İşletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ’ye (HEAŞ) teslim edildi.

TORBALI’DA kurtarma ve yangınla mücadele biriminde kullanılmak için üretilen 3 itfaiye aracı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Meydan Otoritesi ve İşletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ’ye (HEAŞ) teslim edildi. Torbalı’daki Volkan İtfaiye Araçları’na ait üretim tesisinde gerçekleşen teslim töreninde konuşan HEAŞ Genel Müdürü Hüseyin Sağlam, programın İtfaiyecilik Haftası’nda düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, büyük bir özveriyle görev yapan itfaiye ekiplerinin haftasını kutladı.

ARAÇ SAYISI 13’E ÇIKTI

BU 3 araçla mevcut filolarını büyüttüklerini belirten Sağlam, şunları kaydetti: “Böylece, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’mızdaki mevcut filomuza 3 adet daha modern itfaiye aracı alarak, araç sayımızı 13’e çıkarmış bulunuyoruz. Tabii burada şunu ilave etmek isterim, Allah muhtaç eylemesin, inşallah bu araçlarımızı sadece havalimanımıza yeni sefer başlatan uçakları su takı ile karşılamalarda ve yine sadece tatbikatlarda kullanırız. Gerçek yangın olayları yaşamayız ama 7-24 böyle bir olayla karşılaşacak gibi hazır oluruz. Araçlarımızın havalimanımız için hayırlı olmasını temenni eder, tüm havacılık camiasına emniyetli ve bol kazançlı uçuşlar dilerim.”

ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

VOLKAN İtfaiye Araçları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim de araçların uzun yıllar boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda başarılı görevleri yerine getirmesini temenni etti. Selçuk Efes Havaalanı’ndaki performans testlerinin ardından araçlar Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru yola çıktı.  İtfaiye araçları hakkında üst yapılı havalimanı itfaiye araçları, çıkabilecek olası yangınlara karşı hızlı ve etkili müdahale edebilecek tarzda tasarım ve teknik donanıma uygun olarak geliştirildi. Yüksek motor gücüne ve torka sahip araçlar, toprak saha ve arazi tipine uygun üretildi. Altı itfaiye personeli kapasiteli söz konusu araçların 10 bin litrelik su, 1000 litrelik köpük ve 250 kilogramlık kuru kimyevi toz tankı bulunuyor. Havalimanı itfaiye araçlarının ayrıca dakikada 8 bin litre su-köpük işleme kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.