SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Rusya, BMGK’nın Türkiye’ye Barış Pınarı Harekatı’nı durdurma çağrısı yapmasına izin vermedi

Bu haber 12 Ekim 2019 - 19:07 'de eklendi.

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı’nı durdurma çağrısının yer aldığı ortak açıklamasına engel oldu.

ABD, BMGK’ye Türkiye’nin Suriye’ye askeri operasyonunu “durdurması” ve güvenlik kaygılarını “diplomatik kanallarla” çözmesi çağrısı yapan bir açıklama teklifinde bulundu. Rusya, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı’nı durdurması çağrısının yer aldığı ortak açıklamaya izin vermedi.

AA muhabirinin ulaştığı ABD’nin hazırladığı ve BMGK üyeleriyle paylaştığı taslak metinde, “Türkiye’nin askeri harekatından ve neden olacağı insani ve güvenlik boyutundan endişe duyulduğu” ve bunun “DEAŞ ile mücadelede kaydedilen önemli ilerlemeye zarar verebileceği” savunuluyordu.

15 ÜYE ÜLKENİN OY BİRLİĞİYLE KARAR VERMESİ GEREKİYOR

Suriyeli mültecilerin ülkelerine “güvenli, gönüllü onurlu ve uluslararası insani hukuk çerçevesinde” dönmesi gerektiği belirtilen taslak metinde tüm taraflara, sivillerin korunması ve “engelsiz, güvenli ve sürdürülebilir” insani erişim sağlaması çağrısı yer alıyor. Suriye’nin “egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğü” vurgusu yapılan metinde Suriye’deki krizin askeri yollarla değil BMGK’nin 2254 sayılı kararının uygulanması ile çözülebileceği belirtiliyor.

haberler.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.