SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Romatizma her yaşta sizi bulabilir

Bu haber 14 Ekim 2020 - 6:06 'de eklendi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, romatizmanın ileri yaşlarda görüldüğü algısının yanlış olduğunu ifade ederek, her beş hastadan üçünün 65 yaş altında olduğunu söyledi.

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, artritin ‘romatizma’ ileri yaşlarda görüldüğü algısının yanlış olduğunu belirterek, her beş hastadan üçünün 65 yaş altında olduğunu söyledi. 12 Ekim Dünya Artrit Günü nedeniyle yaptığı açıklamasına, artrit durumunun tanımı ile başlayan Prof. Dr. Mutlu, “Genel anlamı ile eklemlerde meydana gelen enflamasyonlu (yangılı) veya dejeneratif (kireçlenme) şikayetlerle birlikte ağrılı, zaman zaman hafif, orta, ileri derecede hareket kısıtlılığına  sebep olan klinik bir tablodur” dedi.Artritin her yaşta görülebilen bir durum olduğunu belirten Mutlu, “Toplum içinde yaygın olarak romatizma adı ile bilinmektedir. İskelet sistemimizin hareket etmesini sağlayan eklemler, eklemleri meydana getiren karşılıklı kıkırdak ve kemik yapılar, kaslar ve bu yapıları bir arada tutan bağlarda ağrı, bazen şişlik, şekil bozukluğu ve hareket kısıtlılığına sebep olan bu klinik tabloya romatizma yani tıbbi genel adı ile artrit denilmektedir.  Eklem romatizmaları (romatoid artrit, osteoartrit), yumuşak doku romatizmaları (boyun, bel ağrıları, fibromiyalji) ve kemik erimesi(osteoporoz) bunlar arasında en sık görünenleridir. Özellikle; son zamanlarda dünya yaş ortalamasının artması ile ileri yaşlarda osteoartrit (eklem kireçlenmesi) daha sık görülmektedir diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.