SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ölüye saygı

Bu haber 20 Nisan 2015 - 8:52 'de eklendi.

İzmir’in Torbalı Belediyesi ilçede bulunan ve yıllardır dokunulmayan 8 mezarlığı bakımını ve onarımını tamamladı.  Projede hükümlüler de görev alıyor

TORBALI Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  ilçe merkezindeki 8 ayrı mezarlığın bakım ve onarımını tamamladı. Halen hükümlülük hali devam eden mahkûmların da görev aldığı görev aldığı çalışmalar ilçedeki Torbalı Kız Mezarlığı, Kaplancık Mezarlığı, Özbey Mezarlığı, Yeniköy Mezarlığı, Yeniköy Yukarı Mahalle Mezarlığı, Ahmetli Mezarlığı, Ahmetli Eski Mezarlığı ve Göllüce Mezarlıkları olmak üzere 8 ayrı mezarlığı kapsadı. Çalışmalarda yıkılmış, yıpranmış mezarlar birer-birer onarılırken, büyük bir titizlikle çevre düzenlemeleri de yapıldı.

BAŞKANDAN ÇAĞRI

TORBALI Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ziyaretler sırasında bazı mezarların hasar gördüğünü, bazılarının şiddetli yağışlardan, olumsuz çevre koşullarından etkilendiğini belirterek şunları söyledi: “Mezarlıklarımızı kuş konmaz kervan geçmez alanlar olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu iki dünya arasındaki kapıdan herkesin payına düşen bir ders vardır. Mezar ve mezarlıklar ölülerimizin gömüldüğü sıradan çukurlar ya da tümsekler değildir. Her mezar taşının tarihe tanıklığı, derin bir mesajı vardır bizlere.  Mezarlıklar sosyal, ekonomik, kültürel ve geleneksel yaşam biçimimizi de anlatır.

BU kutsal, sessiz ve saygı duyulması gereken alanlar için biz belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bakım, onarım ve çevre düzenlenmesi için özel çaba sarf ediyoruz.  İlçemizde ayrıca bir de mezarlık sorunu var. Konu Büyükşehir Belediyesi yetki alanları içinde.  Koordineli olarak çalışıyoruz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.