SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Öğrenci kartı kullananlar dikkat… ’26 yaş’ sınırı geliyor!

Bu haber 16 Haziran 2023 - 12:15 'de eklendi.

Torbalı’da yaşayan öğrencilerinde kullandığı öğrenci kartı kullanımı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi sınırlandırma getirmeye hazırlanıyor. İlk biniş ücretleri 3 TL olan öğrenci biletinde 26 yaş sınırı getirilmesi planlanan maddede 26 yaş ve üstü olan ve öğrenci kimliğini taşıyan vatandaşların ilk biniş ücretlerinin 7 lira 56 kuruşa çıkarılacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda meclise Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı. Meclis gündeminde ise öğrenci kartı kullanan vatandaşlar için önemli bir yere sahip gündem maddesi de yer aldı.

BELEDİYE meclis oturumu gündeminde ulaşım kartları ile ilgili dikkat çekici bir madde de yer aldı. ESHOT, İZBAN, vapur, metro gibi ulaşım araçlarında öğrencilere uygulanan indirimli tarifede düzenleme kararı alındı. Ulaşım Daire Başkanlığı’nın önerisi ile gündeme gelen madde de ‘öğrencilik hakkı taşıyan’ kişilerin 3 TL ile ulaşım araçlarını kullandırılması sınırlandırılacak.

GÜNDEM maddesinde yer alan maddeye göre 26 yaşından gün almış ve öğrencilik hakkı devam eden vatandaşlar önerinin kabul edilmesi halinde ilk binişe 3 TL yerine, ‘öğretmen-60 yaş’ tarifesi olan 7 lira 56 kuruştan kullanmaya başlayacak. Haziran ayı olağan meclis oturumu gündemine gelen ve görüşülen ilgili madde siyasi partilerin oy birliği ile ‘acil kaydıyla’ Hukuk-Plan ve Bütçe-Ulaşım komisyonlarına gönderildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.