SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

Bu haber 14 Mart 2021 - 17:42 'de eklendi.

Koronavirüs salgınından korunmak için insanlar bağışıklık güçlendirici gıda takviyelerine yöneldi. Merdiven altı dediğimiz hijyenik olmayan üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiricilere karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Vatandaşların hiçbir üretim tesisi olmayan firmaların ürünlerinin etiketlerine bakarak dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Koronavirüs salgını sonrasında bağışıklık güçlendirici ürünlere talep arttı. Özellikle propolis ürünlerini kullanım sayısı artınca, merdiven altı diye tabir edilen hiçbir üretim tesisi olmayan firmalarda türemeye başladı. Ürünleri farklı yerlerden toplayarak üzerine etiket koyarak satışa sunulan faydalı olarak bilinen ürünlerin aslında zararlı olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, vatandaşların ürünleri aldıkları firmalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Koronavirüsle birlikte böbrek hastalıkları da artışa geçti!


 
Ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemli

Arı ürünlerinin faydasından bahseden Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp ürünlerini alan vatandaşların satın alırken bazı parametrelere dikkat etmesi gerektiğini ürün alındıktan sonra gelişi güzel kullanılmaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğraş, “Arı ürünleri genelde geleneksel tıp ürünlerine bir fayda sağlayıcı olarak görüyoruz. Ama bu fayda sağlama etkisini kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geleneksel tıp kadim bir bilgiye dayanıyor. İnsanların binlerce yıldır kullanım becerilerinden yola çıkarak hangi hastalıklara iyi geldiği veya hastalıkları önlemede nasıl faydalanacağımız ile ilgili bu bilgiler insanoğlu tarafından geliştirilmiştir. Özellikle Korona virüs döneminde bu geleneksel tıp ürünleri arı ürünlerinin kullanım miktarı devasa boyutlara ulaşmıştır. Bu noktada yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu ürünlerin kalitesi ve içeriğidir. İnsanlar bu ürünleri kullanırken gelişi güzel bir şekilde kullanmamaları gerekiyor. Satın alırken de gelişi güzel bir şekilde satın almamaları gerekiyor” dedi. 
 
Tüketilen ürünlere dikkat edilmeli

Korona virüs salgını sonrasında bağışıklık ürünlerine vatandaşların taleplerinin arttığını belirten Prof. Dr. Uğraş, vatandaşların ne yediğine ve ne içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Bağışıklık ürünlerine çokta ihtiyacımız olan bu günlerde bu ürünleri alırken gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünler gerçekten faydalı mı değil mi hangi kalite parametrelerine göre test edilip analiz edilmiş bunları mutlaka araştırmamız gerekiyor. Yani ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip hangi analiz süreçlerinden bilimsel araştırmalarından geçtiğini mutlaka irdeleyip satın almamız gerekir. Yoksa çocuklarımıza ailemize faydalı olacağımıza zarar verici maddeleri kendi elimiz ile yedirmiş oluruz” diye konuştu.  
 
Koronavirüs salgınında geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi 100 milyar doları geçti

Geleneksel tıp ürünlerinin korona virüs salgını sonrasında Dünya genelinde ticaret hacminin 100 milyar doları geçtiğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi Dünya’da 100 milyar doların üzerinde ve bu kadar büyük bir ticaret hacmine sahip olan ürünler pazarında gerçekten işini layıkı ile yapan bazı firmalar olduğu gibi merdiven altı üretim yapan hiçbir üretim tesisi olmayan sadece formülasyona oradan buradan toplama ürünleri alıp paketlettirerek merdiven altında üretim yapan yerlere halkımızın dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.