SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Manisa’da Askeri Kışlada Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Bu haber 17 Kasım 2018 - 14:53 'de eklendi.

Manisa’da Askeri kışlada gıda zehirlenmesi şüphesiyle 21 asker hastaneye kaldırıldı.

Manisa 1. Komando Eğitim ve Tugay Komutanlığı Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası’nda 21 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, tedbir amacıyla hastanede gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Manisa 1. Komando Eğitim ve Tugay Komutanlığı Albay Mehmet Arif Seyhun Kışlası’nda görev yapan askerlerin bir bölümü akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin yediği akşam yemeği sonrası askerlerden 21’i, mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetiyle Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Burada hemen tedavi altına alınan askerlere ”hafif besin zehirlenmesi” teşhisi konuldu. Ayakta tedavi gören askerlerin durumunun iyi olduğu belirtilirken, tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu belirtildi. Öte yandan askerlerin akşam yemeğinde; kıymalı patates, çorba, bulgur pilavı ve puding yediği öğrenildi.

Manisa Valisi Deniz’den kışladaki zehirlenme olayıyla ilgili açıklama geldi

Olayla ilgili bilgi veren Manisa Valisi Ahmet Deniz, askerlerin durumunun iyi olduğunu belirterek, tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğunu söyledi. Deniz, “Hastanedeki ve askeriyedeki arkadaşlarla görüştük. Herhangi bir askerimizde hayati tehlike yok. Askeriyede yaklaşık 5 bin kişi yemek yemiş, ancak 21’i mide ağrısı şikayetiyle askeriye revirine başvurmuş. Daha sonra hastaneye getirildiler. Tahlilleri yapıldı ve şu an için raporlarının çıkmasını bekliyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Tedbir amaçlı olarak hastanede gözlem altında tutuluyorlar” dedi.

Manisa’da daha önce de aynı kışlada 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, 23 Mayıs’taki gıda zehirlenmesi sonucu bir asker hayatını kaybetmişti.

egehaber.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.