SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Lasik tedavisinden sonra gözün eski numarasına dönmesi nadiren görülmektedir’

Bu haber 05 Kasım 2020 - 18:37 'de eklendi.

Lasik tedavisinden yıllar sonra gözlük takmaya başlamanın altında iki neden bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Yıllar önce yapılan lazerde hedef olarak uzak görmeyi düzeltmek hedeflenmiştir, ancak 45 yaşından sonra yakını görme doğal olarak bozulacaktır. İkinci sebep olarak da; yıllar önce lazer olan bir gözde numara gözlük kullanacak kadar kısmen geri döndüyse ameliyattan önce bazı risk faktörleri taşıyor olabilir” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Aylin Kılıç, göz lazeri olarak bilinen lasik tedavisiyle ilgili toplumdaki yaygın kanılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kılıç, göze eximer lazer ameliyatının hiçbir zaman geçici veya birkaç yıl süreliğine hedeflenerek uygulanmadığına dikkat çekerek, “Hayat boyu kalıcı olarak lazer tedavisi uygulanır. Hedef gözlükten bağımsız yaşamayı sağlamaktır. Esas istemediğimiz durum lazer sonrası aynı numaraya gözün geri dönmesidir. Bu artık günümüzde gelişen teknoloji ile doğru tanı koymak, karar vermek ve ileri cerrahi yöntemler sayesinde çok az, çok nadiren görülmektedir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.