SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Korona virüs aşısı, 2. dozdan sonra virüsün bulaşıcılığını azalttı

Bu haber 20 Şubat 2021 - 5:17 'de eklendi.

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, korona virüs aşısından sonra günlük vaka tablosunda olumlu yönde değişiklik olacağını söyleyerek, “Aşının 2. dozdan sonra virüsün bulaşıcılığını azalttığı ve bulaşsa dahi hastalığı çok hafif, hatta belirsiz semptomlarla geçirildiği saptandı” dedi.

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, mutant virüsle ilgili olarak, “Mutant virüs, genel materyalde küçük değişiklikler ile oluşan, bulaştırıcılığının biraz daha fazla olduğunu bilimsel çalışmalarda gördüğümüz korona virüsün değişik bir çeşidi diyebiliriz. Mutant virüsün normale göre şuana kadar daha kötü seyrettiği, daha ölümcül seyrettiği ile ilgili bir durum henüz saptanmadı. Yani evet bir önce ki virüse göre daha sık bulaştığı, engelleri daha çabuk aştığını söylüyorlar ama daha ölümcül ya da yoğun bakımlık ya da kötü seyirli giden bir hastalık olduğunu şuana kadar herhangi bir açıklamada görmedik” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.