SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Sanat Tarihi yüksek lisans bursu verecek

Bu haber 14 Ekim 2020 - 6:05 'de eklendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde sanatın bilimsel yönlerden irdelenmesi, sanat üslupları üzerinde araştırmalar yapılması, bunların açıklanarak öğretilmesi ve bu alanda araştırmacı yetiştirilmesine öncülük edecek “Sanat Tarihi” yüksek lisans programı açıldı. Sanat Tarihi yüksek lisans programına kabul edilen tüm KKTC’li öğrencilere Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından %100 burs verilecek.

Görsel sanatların tarihsel evrimini inceleyen bilim dalı olan “sanat tarihi” sanat ya da sanatlar arasındaki ilişkileri süreçler içerisinde ele alarak sanatı oluşturan öğeleri ve sanat olgularını araştırıyor. Bu bağlamda sanat tarihi, sanat eserlerini tarihsel, estetiksel ve eleştirel bir bakış açısı ile değerlendirerek ilginç sorular sormayı, standart yanıtları ve geleneksel aklı reddetmeyi, yüzeylerin ve açık görüntülerin ötesine bakmayı, nüansları görmeyi öğretmeyi hedefliyor. Teorik olarak sanat ve Sanat Tarihi, sanatı oluşturan öğeler, uygulama alanları, Sanat Tarihi yazımı, kuralları ve ilkeleri, temel kavramları, sanatın üretim teknikleri ve koşulları, tarihi bağlamı, görme biçimleri, sanat yapıtlarını inceleyebilmek için gerekli araştırma, çizim, okuma ve sunma yöntemlerini öğretmeyi amaçlıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.