SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İstanbul’da 5 ilçede 6 okul inşa edilecek

Bu haber 24 Aralık 2020 - 10:02 'de eklendi.

İstanbul’un 5 ilçesinde yapılacak 6 okulun temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ”Son 1 yılda özel bütçe kullanmaksızın tamamen bağışlarla 10 bin civarında atölye açtık. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptığımız dersliklerin nitelikli, atölyelerle donatılı okullar olmasına önem veriyoruz’’ dedi.

İstanbul’un 5 ilçesinde yapılacak 6 okulun temel atma töreni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve TMSF Başkanı Muhiddin Gülal katılımıyla gerçekleştirildi.6 okul projesinin bedeli tahmini olarak 200 milyon lira olarak öngörülüyor. Üsküdar’da inşa edilecek iki okulun ise ihalesi ocak ayında yapılacak. Okullarda 2021- 2022 eğitim- öğretim yılında ders başı yapılması hedefleniyor. Temel atma töreninde konuşan Bakan Selçuk, ”Geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptığımız dersliklerin nitelikli, atölyelerle donatılı derslikler olmasına önem veriyoruz” dedi.”Atölyelerle, spor salonlarıyla donatılı okullar inşa etmeye çalışıyoruz”Projeler kapsamında yapılacak okullarla ilgili olarak konuşan Bakan Selçuk, ”Eğitimin daha kaliteli olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Projelerimizde uluslararası kriterleri göz önüne alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgın ortamında enerjimizi yitirmeden daha fazla çalışarak yeni hedeflere odaklandık. Bir çocuk veya bir öğretmen gününün çoğunu okulda geçiriyor. Bu nedenle az katlı çok fonksiyonlu okullarla eğitime destek vermek istiyoruz. Atölyelerle spor salonlarıyla donatılı okullar inşa etmeye çalışıyoruz. Çocukların potansiyellerini ortaya çıkaracak ortamlar istiyor, bu ortamları sağlamak için gayret ediyoruz. Çocuklar atölyelerde yaşayarak öğrenince daha verimli oluyor. Çocuğun bilmesi değil yapabilmesi önemli. Bunun için atölyeleri artırmaya çalışıyoruz’ dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.