SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İstanbul-İzmir Otoyolu bugün açılıyor

Bu haber 04 Ağustos 2019 - 19:11 'de eklendi.

192 kilometrelik kesim bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

Yapımına 2010’da başlanan yol çalışmalarında bugüne kadar bazı kesimler trafiğe açılmış, 201 kilometresi ana gövde, 33 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere hizmete alınmıştı. Bugün ise 183 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik kesim de trafiğe açılacak. İstanbul-İzmir arasındaki toplam uzunluk ise 404 kilometre olacak. Bu uzunluğun 20 kilometresi bu proje kapsamı dışında, Bursa çevre yolu kapsamında yapılırken, İstanbul-İzmir arasındaki yaklaşık 515 kilometrelik mevcut devlet yolu da 404 kilometreye düşmüş olacak.

Yetkililer proje sayesinde sürücülerin zaman ve akaryakıt tasarrufunda bulunacağını ifade etti. Mevcut yol ile şu anda İstanbul-İzmir arası 8.5 saatte katedilebilirken, trafiğin ortalama hızı da 40-45 kilometre arasında alınabiliyordu. Yeni yapılan bu yol ile 404 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu 3.5 saatte tamamlanabilecek. Proje için bugüne kadar 7 milyar dolar harcama yapılırken, 2.5 milyar TL’de idare tarafından kamulaştırma işlemleri için harcandı. Proje için harcanan 7 milyar dolarlık finansman ise projeyi yapıp işletecek görevli şirket tarafından karşılandı.

medyaege.com

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.