SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İsrail’de geliştirilen Covid-19 aşısı 1 Kasım’da insanlar üzerinde denenecek

Bu haber 26 Ekim 2020 - 15:28 'de eklendi.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’de korona virüs salgınına karşı geliştirilen potansiyel aşının 1 Kasım’da insanlar üzerinde denenmeye başlayacağı duyuruldu.

Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini arttırırken, aşı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığının denetimindeki İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü (IIBR) tarafından geliştirilen potansiyel Covid-19 aşısının 1 Kasım’dan itibaren insanlar üzerinde denenmeye başlayacağı aktarıldı.IIBR, Mart ayında “BriLife” isimli aşısı için hayvan denemelerine başlamıştı. Sağlık Bakanlığı ve bir gözetim komitesi, bir sonraki aşamaya geçmek için yeşil ışık yaktı. Savunma Bakanlığı, aşının yaşları 18 ile 55 arasındaki 80 gönüllü üzerinde deneneceğini ve gönüllülerin Covid-19’a karşı antikor üretip üretmediğinin 3 hafta boyunca izleneceğini açıkladı. Aralık ayında başlaması planlanan ikinci aşamaya ise 18 yaşın üzerindeki 960 kişi katılacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.