SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İlk milli ve yerli uçak bu piste inmişti, yeniden uçuşlara açılacak

Bu haber 29 Aralık 2020 - 14:40 'de eklendi.

Türkiye’nin ilk havaalanlarından olan ve Nuri Demirağ tarafından üretilen ilk yerli uçağın indiği Divriği Havaalanı, yeniden uçuşlara açılacak.

Türkiye’nin ilk hava limanlarından olan ve ilk yerli ve milli uçağın iniş yaptığı Divriği Havaalanı uzun yıllar kullanılmadığı için satılmış ineklerin otladığı boş bir alana dönüşmüştü. İneklerin otladığı tarihi havalimanının yeniden uçuşlara açılması için çalışma başlatıldı.İlk havaalanlarındanNuri Demirağ tarafından Sivas’ın Divriği ilçesinde 1936 yılında yapımına başlanan havaalanı, 1941 yılında kullanılmaya başlanmıştı. Nuri Demirağ’ın yaptığı ilk milli ve yerli uçak da 1941 yılında Divriği ilçesinde bulunan havaalanına iniş yapmıştı. Divriği ilçesinde bulunan ve yok olma noktasına gelen havaalanı, Sivas Valiliği’nin destekleriyle özel bir müteşebbis tarafından yeninden kullanılma açılacak. Havaalanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne yapılacak başvuruyla yeniden ilçe ulaşımına ve turizm potansiyeline kazandırılacak. Havaalanı için yapılacak gerekli işlemlerin ardından 2021 yazında yeniden uçak inişi gerçekleşmesi planlanıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, Divriği Kaymakamı Mehmet Bek ve beraberindekilerde atıl durumdaki havaalanında incelemelerde bulundular.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.