SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hayatını adadığı görme engelli çocuklara parmak uçlarında eğitim veriyor

Bu haber 22 Şubat 2021 - 2:32 'de eklendi.

Düzce’de görev yapan görme engelli müzik öğretmeni Ahizer Özbek, görev yaptığı kursta görme engeli olan çocukların okuyup, yazabilmesi için Braille alfabesini öğretiyor. Kursta verdiği eğitimle çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Özbek,

Düzce’de bir ortaokulda müzik öğretmenliği yapan doğuştan görme engelli Ahizer Özbek, aynı zamanda Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan Braille alfabesi kursunda eğitmenlik görevini sürdürüyor. Kursta görme engelli çocuklara Braille alfabesini öğreten Özbek, kursiyerlere engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar hakkında da bilgi veriyor.”Çocukluk hayalimdi”Çocukluk hayalini hayata geçirdiğini söyleyen Ahizer Özbek, “Böyle bir kursta eğitim vermeyi yıllardır bu yana istiyorum. O zamanlar öğrencilik dönemlerimde olduğum için çok mümkün olmamıştı. Şimdi öğretmen olduğum için bu kursu vermem gerektiğini düşündüm. Kafama koydum ve hayata geçirdim. Valimiz Cevdet Atay ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit’in destekleri ile eğitim verme hayalim gerçek oldu. Braille alfabesi görme engelliler için kullanılan bir alfabe. Düzce’de de görme engelli çocuklar var ama Braille alfabesini bilmiyorlar. Bende bu çocukları tespit ettim ve onlarla beraber kabartma alfabeyi öğreneceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.