SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hava soğudu, hamsi bollaştı ama fiyatlar düşmedi

Bu haber 21 Kasım 2023 - 0:16 'de eklendi.

Doğu Karadeniz’de etkisini gösteren fırtınalı havalar balık fiyatlarını etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 60 TL olan hamsi fiyatları, Torbalı’da bugünlerde tezgahlarda kilosu 100 TL olarak satışa çıkartılıyor

ÖZELLİKLE Karadeniz bölgesini etkisi altına alan fırtına başta hamsi olmak üzere diğer balık çeşitlerinin avlanmasını olumsuz etkiledi. Torbalı’daki balıkçılarda kilosu 60-70 TL’ye satılan hamsi bugün itibariyle kilosu 100 TL’den satılırken, Karadeniz’de çıkan fırtınanın bunda etkili olduğu belirtildi.

FIRTINA yüzünden hale gelen hamsinin azaldığını belirten balıkçı esnafları, “Karadeniz’de çıkan fırtınadan dolayı hamsi azaldı dolayısıyla fiyatı yukarı çıktı. Hamsi genelde Hopa ile Akçaabat arasında avlanıyor. Müşterilerimiz genelde hamsi, mezgit, istavrit, palamudu soruyor. Piyasada şuan fiyat olarak en uygun olan balık, dolayısıyla vatandaşın bu yönde talebi daha fazla” dedi.

HAMSİNİN fiyat olarak yükselmeye başladığını belirten balıkçı esnaflarından balıkçılar, “Hamsi fiyat olarak yavaş yavaş yükselmeye başladı. Denizin bozuk olmasından dolayı hamsinin fiyatı yukarı çıkmaya başlıyor. Fiyatının yükselmesinin nedeni havanın bir anda bozmasıyla beraber hamsinin kaybolması“ diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.