SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Hava sıcaklıkları artmadan zeytin fidanları dikilmeye devam ediliyor

Bu haber 30 Nisan 2022 - 19:30 'de eklendi.

Zeytin ağaçları dikerek arazilerini değerlendirmek isteyen üreticiler, hava sıcaklıkları artmadan fidanları dikmeye başladı. Fidan dikiminin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

TORBALI’DAKİ tarım arazilerinde her yıl çeşitli ürünler mevsimine göre ekilerek üreticilere büyük oranda kar bırakıyor. Ürün çeşitliliği ve elde ettiği mahsulün fazlalığı nedeniyle İzmir’in tarımsal üretiminde önemli bir rol oynuyor.

İLÇEDE üretilen sebze ve meyveler ülke içinde ve yurt dışındaki pazarlarda alıcı buluyor. Kış dönemi ürünlerinin finalinin yapıldığı ovada, yaz sezonu için ekimi tamamlanan fidelerin yetiştirilmesi büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Sezonluk ürünlerin ağırlıkta olduğu arazilerde zeytin ağaçlarının dikimi de hız kazandı.

ZEYTİN fidesinin dikimine uygun havalarda devam edilirken, fidanların 5 yıl sonra istenilen verimi verecek büyüklüğe ulaşacağı öğrenildi. Üreticilerin fidan dikim telaşı arazilerde tam gaz devam ediyor.

FİDAN dikiminin devam ettiği zeytinliklerde verim arttırılmasına yönelik çalışmalar şimdiden devam ediyor. Zeytin üreticilerinden olan Hakan Davut Öngan, “Zeytinliklerde budama işlemi yaparak fazlalık dallardan ağaçları kurtardık. Kesilmesi gereken kurumuş ağaçların yerlerine yeni fidanların dikimini yapıyoruz. Zeytin ağaçlarına bol sulama yaparsanız zeytinleri taneleri daha iri ve sulu olur. Bu sezonda sulama için arazilere gerekli işlemleri yapıyoruz. Havanın durumuna göre de gübre atacağız” diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.