SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Güç’ten yanıt: Torbalı’daki altgeçit TCDD sorumluluğunda

Bu haber 07 Şubat 2026 - 1:32 'de eklendi.

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Torbalı’da bir vatandaşın alt geçitte sel sularına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından AK Parti cephesinden gelen eleştirilere sert yanıt verdi. Altgeçit TCDD sorumluluğunda, dedi.

GÜÇ, hayatını kaybeden vatandaş için başsağlığı dileklerini ileterek, acı üzerinden siyasi polemik yürütülmesini eleştirdi. Güç, “Belediyelerimizi hedef gösteren açıklamalara itibar edilmemelidir” dedi.

OLAYIN yaşandığı alanın tapu kayıtlarına göre TCDD mülkiyetinde olduğunu vurgulayan Güç, ilgili güzergâhın resmî kayıtlarda yol statüsünde yer almadığını belirtti. Güç, burada yapılacak her türlü yapısal müdahalenin TCDD iznine tabi olduğunun altını çizdi.

ALTGEÇİDİN geçmişte TCDD tarafından basit menfez tipi bir geçiş olarak inşa edildiğinin değerlendirildiğini ifade eden Güç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar inşa ettiği tüm alt ve üst geçitlerin ulusal ve uluslararası teknik mevzuata uygun şekilde yapıldığını söyledi.

YAŞANAN acının belediyelere mal edilmeye çalışılmasını “siyasi algı operasyonu” olarak nitelendiren Güç, “İlgili bakanlık görev ve sorumluluklarını yerine getirmezken, sorumluluktan kaçan bir yaklaşım sergilenmektedir. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.