SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gripten koruyucu en etkili yöntem aşılama

Bu haber 24 Ocak 2021 - 4:46 'de eklendi.

Özellikle 2 yaşından küçük çocukların griple ilişkili ciddi komplikasyonlara yakalanma açısından yüksek risk altında olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ceyhun Dalkan, grip kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle ölümler bile yaşanabileceğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2010’dan bu yana 5 yaşından küçük çocuklar arasında griple ilgili hastaneye yatışların 7 bin ile 26 bin arasında olduğunu söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Ceyhun Dalkan, birçoğunun da grip nedeniyle doktora veya  acil servislere başvurduğunu bildirdi.Doç. Dr. Ceyhun Dalkan, çocuklarda grip kaynaklı komplikasyonlarla ilgili olarak pnömoni, sıvı kaybı, kalp hastalığı veya astım gibi kronik hastalıkların ağırlaşması, sinüzit ve kulak enfeksiyonları ve beyin fonksiyonlarında bozulma ile nadiren de olsa bu komplikasyonlar nedeniyle ölümler olabileceğini belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.